преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Роджър Уотърс - The Wall в София!!!

Роджър Уотърс идва с уникалния музикален спектакъл The Wall на 30 август 2013 година!

Публикувано на 09 Ноември 2012
Роджър Уотърс - The Wall в София!!!

Мечтата вече официално е истина - Роджър Уотърс ще има концерт в София като част от турнето The Wall! Датата е 30 август 2013 година, мястото - Стадион Васил Левски!

Организатори на събитието са София Мюзик Ентърпрайсис, а цените на билетите са между 65 и 180 лв. Продажбата стартира на 16 ноември в 10:00ч.

Огромната, монументална продукция на шоуто до момента е видяна в 192 събития от общо 3.3 милиона души в 28 страни, а приходите от билети надхвърлят 380 милиона долара.

Макар че още през 80-те Роджър Уотърс изпълнява THE WALL на живо близо 30 пъти, той е завладян от идеята да го направи в невиждани дотогава мащаби. През 1990 г. Уотърс организира един от най-големите рок концерти в историята – THE WALL на живо в Берлин, пред около 200 000 души. Спектакълът е уникален и разпродава мигновено 56 концерта в Северна Америка. Следват изяви в Австралия, Южна Америка и цяла Европа.

Турнето има уникален по рода си замисъл – пресъздава падането на Берлинската стена след края на Втората Световна война. Уотърс придава особено значение на призива против войната по време на шоуто и дори призовава феновете да му изпращат снимки на техни близки, загубили живота си по време на войните.

Въодушевен от големия успех през 2010 г. Роджър Уотърс решава да преобразува THE WALL за големи и открити стадиони. Така той дава възможност на феновете да се докоснат до спектатъла, независимо къде седят и по този начин да направи продукцията още по-мащабна.

"Промених формата на шоуто, за да може да бъде изпълнявано в големи, открити арени и стадиони", казва Уотърс. "Въздейства много повече. Много по-динамично, драматично и завладяващо е, в сравнение с предишни превъплъщения на шоуто. Трябваше да измисля всичко, за да може да се изпълнява на стадиони. Преди 40 години това не би било възможно. Нямаше да можем да изпълним пространството по такъв начин, че да е приятно да го видиш, от гледна точка на емоция, музика и драма. С днешните напреднали технологии, целта вече е постижима".

 

 

 

Ключови думи: