преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Роджър Долтри има „големи празнини“ в паметта заради „четири сериозни сътресения“ на мозъка

Легендарният вокалист на The Who има трудности с написването на автобиографията си

Публикувано на 10 Юли 2018
Роджър Долтри има „големи празнини“ в паметта заради „четири сериозни сътресения“ на мозъка

Роджър Долтри, легендарният вокалист на The Who, има големи бели петна в паметта заради „четири сериозни сътресения на мозъка“. Той е установил, че има трудности да напише определени части от автобиографията си, която трябва да се появи през есента на настоящата година.

Долтри заяви в ново интервю, че е претърпял четири сериозни сътресения на мозъка през живота си, които са се отразили на възможностите на паметта му.

74-годишният Долтри сподели, че един от най-тежките случаи е бил през 1996-а година, когато бил ударен със стойка за микрофон от известния глем рок изпълнител Гари Глитър по време на репетициите за Quadrophenia в лондонския Хайд парк. Тогава той излиза на сцената с превръзка на окото.

„Когато си прекарал половин век в епицентъра на банда като The Who, перспективата може да е проблем. В един момент съм на пода на фабрика в Шепърд Буш, а в следващия съм хедлайнер на Уудсток. Отне ми три години да отделя събитията в живота ми, да си спомня кой какво направи, кога и защо, да отделя митовете от реалността, да си спомня какво наистина се случи в Холидей Ин на двайсет и първия рожден ден на Кийт Муун. Надявам се, че резултатът е повече от поредната автобиография. Бях късметлия да живея в интересни времена. Станах свидетел на огромна промяна в обществото, музиката и културата. Да продължавам да съм тук, за да мога да разкажа своята история, когато много други около мен не успяха, е нищо по-малко от чудо“, споделя Долтри.

Роджър Долтри продължава да прави музика. Той издаде последния си самостоятелен албум „As Long As I Have You“ на първи юни.

Ключови думи: