преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Робърт Плант даде показания по делото за плагиатство

Led Zeppelin са съдени заради песента „Stairway To Heaven“

Публикувано на 22 Юни 2016
Робърт Плант даде показания по делото за плагиатство

Фронтменът на Led Zeppelin Робърт Плант свидетелства в Окръжния федерален съд в Лос Анджелис по делото за плагиатство за песента „Stairway To Heaven“.

Списание „Rolling Stone“ обяви, че Плант е потвърдил показанията, дадени в по-ранна фаза от Джими Пейдж и Джон Пол Джоунс, а именно, че песента е „зачената“ в бившата „къща за нуждаещи се“ Headley Grange в Хедли (Хемпшир, Англия), където са репетирали и записвали Led Zeppelin, Bad Company, Fleetwood Mac, Genesis и много други.

„Една вечер, Джими Пейдж и аз стояхме край огъня, опитвайки различни неща“, заяви Плант, обяснявайки как след това оставя музикантите и отива в стаята си, за да изгради мелодията и текста, базирани на неговото почитание към келтската традиция, „планините на Уелс, Сноудония (регион в северозападен Уелс, известен с планините и глетчерите си)…и пасторалните местности в Британия, които обичам“.

Запитан за песента „Taurus“, Плант обясни, че не я помни от онова време, не си я спомня и сега. Той обяви, че не си спомня хората, с които е прекарвал времето си преди, нито помни да е чувал групата Spirit на живо.

Съдията Гари Клауснър изрази очакване делото да бъде предадено на съдебните заседатели днес. 

Ключови думи: