преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Робърт Хънтър, автор на текстовете на хитове на Grateful Dead, почина на 78-годишна възраст

Той е съавтор на някои от най-известните хитове на групата, а сред тях „Touch of Grey“ и „Box of Rain“

Публикувано на 25 Септември 2019
Робърт Хънтър, автор на текстовете на хитове на Grateful Dead, почина на 78-годишна възраст

Робърт Хънтър, поет и текстописец, най-известен с работата си с групата Grateful Dead, почина на седемдесет и осем годишна възраст. Той /вляво на снимката/ е съавтор на някои от най-известните хитове на Grateful Dead, включително „Dark Star“, „Touch of Grey“, „Box of Rain“ и много други.

Робърт Хънтър е пра-правнук на прочутия поет Робърт Бърнс. Роден е през 1941-а година в Океания, Калифорния, а работата му с Grateful Dead води до включването му в Залата на славата на рокендрола с групата през 1994-а година.

Самият Робърт Хънтър има и соло кариера. Издал е дванайсет лайв и студийни албума, работил е и с изпълнители като Елвис Костело и Брус Хорнсби, а през 1988-а пише две песни за албума на Боб Дилън „Down in the Groove“, впоследствие става съавтор на почти целия албум на легендарния музикант „Together Through Lifе“, който излиза през 2009-а.

За работата си с Боб Дилън Хънтър казва – „Той е единственият човек с когото съм работил, комуто съм позволявал свободата да променя моите текстове. В крайна сметка той е Боб Дилън“.

Робърт Хънтър, 1941-2019! Светла му памет!

Ключови думи: