преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Ричи Блекмор ще направи четири рок концерта в Европа догодина

Той ще изпълнява песни на Rainbow и Deep Purple

Публикувано на 11 Септември 2015
Ричи Блекмор ще направи четири рок концерта в Европа догодина

Ричи Блекмор е легенда в рок музиката заради работата си с Rainbow и Deep Purple. През последните 20 години той се фокусира най-вече върху своята банда Blackmore’s Night, която изпълнява фолклорна музика. Сега Блекмор е решил, че ще се върне и към рока, но само за четири концерта в Европа догодина.

Той заяви в интервю за „Noisey”, че не иска да прави повече на брой концерти, защото възприема по-сериозно това, което прави в момента със своята банда. „Имам четири дати през юни, като всичките ще са рок концерти. Общо взето вече имам бандата заедно, а ще изпълняваме най-доброто от Rainbow и Deep Purple. Просто ще се забавляваме, но са само четири концерта в Европа. Не искам да правя повече, защото възприемам доста по-сериозно това, което правя в момента”. 

На въпрос защо е решил да направи тези концерти, Блекмор отвърна – „Навърших 70. Артритът започна да се настанява. Джон (Джон Лорд) не е наоколо. Толкова много други хора не са наоколо. Започваш да виждаш своите приятели да умират и просто чувстваш, че е време да изпълниш някои от старите песни. Носталгията също е голяма причина да го направя, но не е единствената причина”.

Последният албум на Blackmore’s Night „All Our Yesterdays” излиза на 18 септември. Вчера съобщихме, че документалният филм „The Ritchie Blackmore Story” излиза на DVD, Blu-ray, както и в дигитален формат, на 6 ноември.

Ключови думи: