преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Ричи Блекмор разкри подробности за рок концертите си през 2016 година

Той отново ще изпълнява музиката на Rainbow

Публикувано на 25 Февруари 2016
Ричи Блекмор разкри подробности за рок концертите си през 2016 година

Легендарният китарист Ричи Блекмор сподели подробности за предстоящите концерти с музиката на Rainbow, които ще отбележат завръщането му към рока за първи път от десетилетия.

Към него ще се присъединят вокалистът Рони Ромеро от Lords Of Black, кийбордистът Йенс Йохансон от Stratovarius, барабанистът Дейвид Кийт от Blackmore’s Night и басистът Боб Нуво.

Шоуто „The Best of Rainbow and Deep Purple“ ще се проведе на фестивала Monsters Of Rock в Германия на 17 и 18 юни, има обявен концерт и в Бирмингам, Великобритания на 25 юни.

„Носталгията определено играе роля в предстоящите концерти“, коментира Блекмор пред холандското издание Aardschok. „Някои хора ще използват този проект, за да проверят дали все още го мога, а други ще използват възможността да ме видят на голяма сцена отново. Не искам да звуча мрачно, но смятам, че тези мисли идват с възрастта, на която съм аз. Навърших 70, а това има своите недостатъци. Да имаш болки в гърба и изтръпнали пръсти на сцената не е забавно. Но, както и да е, всичко това идва само от мен“.

Блекмор допълни, че преди няколко години е имало моменти, в които си е мислил, колко забавно би било отново да изпълнява старите песни. „Колкото повече мислех за това, обаче, толкова по-малко привлекателна ми се струваше идеята, докато не открих Рони (Ромеро). Тогава цялата идея се върна отново и започнах реализацията й. Той има страхотен глас, а свежото му включване ми даде финалния тласък. Аз съм доста изискващ, когато става въпрос за певци, но с Рони всичко е чудесно. Той има голямо бъдеще на сцената…Има глас, който наподобява на този на Рони Джеймс Дио, но е достатъчно адаптивен, за да поеме и песните на Иън Гилън“.

Ричи Блекмор обяви и интересни подробности за сетлиста, който ще е „около 70% песни на Rainbow, включително „Stargazer“, защото, очевидно, това е песен, която всички искат да чуят“. „Около 30 процента ще е музика на Deep Purple. Ще се фокусираме върху най-известните парчета. Ерата с Дио ще е централна за шоуто, но ще изпълним и песни от периодите с Джо Лин Търнър и Греъм Бонет. Колкото до Purple, ще изпълняваме парчета от ерата с Гилън, но и песни от периода с Дейвид Ковърдейл“.

Ключови думи: