преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Ричи Блекмор обяви концерт в Бирмингам през юни

Това ще е третото му шоу с най-доброто от Rainbow и Deep Purple

Публикувано на 03 Ноември 2015
Ричи Блекмор обяви концерт в Бирмингам през юни

Легендарният китарист Ричи Блекмор обеща, че ще направи четири концерта с най-доброто от Rainbow и Deep Purple през 2016 година. Първо той обяви две участия в Германия на фестивалите Monsters Of Rock (билетите за тях ще бъдат пуснати в продажба на 6 ноември).

Сега Блекмор обяви и концерт в Бирмингам, който ще се проведе на 25 юни, събота. Това ще е първото британско шоу за Блекмор от повече от 20 години.

Блекмор сподели пред Billboard.com, че датите вероятно ще са четири или пет, а можем да очакваме и обявяването на концерт в Швеция. Той каза още, че прави това „заради феновете, от носталгия” и допълни – „Вокалистът е много вълнуващ...той е нещо между Рони Джеймс Дио и Фреди Меркюри. Ще представим нов певец на публиката, а съм сигурен, че той ще стане доста известен заради гласа си”.

Другите музиканти, които ще участват, все още не са обявени, но Блекмор коментира, че няма известни имена от бившите му групи. Той планира да снима изпълненията, за да бъдат издадени по-късно.

Ричи Блекмор напусна света на рокендрола през 1997 година, когато се съсредоточи върху фолк бандата си Blackmore`s Night, с която изпълнява средновековна музика. 

Ключови думи: