преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Резултати от проведения Национален стрес тест

В проучването се включиха над 50 000 души

Публикувано на 09 Декември 2015
Резултати от проведения Национален стрес тест

През октомври тази година беше проведен Национален стрес тест, чиято цел беше да се установи дали българските граждани са стресирани и тревожни, и до каква степен са устойчиви на стрес.

От участвалите над 50 000 души от цяла България над 80% са показали средно, високо или много високо ниво на тревожност.

Над 60% от попълнилите теста са млади хора на възраст до 35г. 68% са жени, а според резултатите, дамите са по-стресираната част от населението. Мъжете са два пъти по-устоичиви на стрес.

Най-тревожни са хората без образование. Т.е. колкото по-високо е образованието, толкова по-ниско е нивото на стрес. Съответно най-неустойчиви на стрес са отново неквалифицираните работници, следвани от работещите в здравеопазването и в офис.

Нивото на тревожност в различните и най-високо при хората в група 36-50 г., а най-ниска при хората в група 65+. Най-тревожни са хората, които живеят с родителите си. Следват хората, които живеят със семейството си. Най-устойчиви на тревога са деклариралите, че живеят самостоятелно.

Повече информация може да намерите www.btv.bg/stresstest

Специалистите припомнят, че един от биологичните фактори, които повишават податливостта към стрес е недостигът на магнезий в организма. Той е един от най-важните йони в човешкото тяло и неговият дефицит може да доведе до значими последици за баланса в организма ни. За да бъде усвоен обаче той трябва да е в подходяща форма. Magne B6® e лекарствен продукт без лекарско предписание, койдо доставя на организма необходимото количество от магнезий.  Комбинацията с Витамин В6 гарантира пълноценното усвояване на ценните йони. Не случайно Magne B6 e и най-използвания продукт съдържащ магнезий в целия свят, доказано лекарство, удостоверено със сертификат на IMS.   

Ключови думи: