преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Работи се по биографичен филм за легендарния Леми Килмистър

Феноменалният фронтмен на Motörhead почина през 2015-а година

Публикувано на 17 Юни 2020
Работи се по биографичен филм за легендарния Леми Килмистър

Грег Оливър, режисирал документалния „Lemmy“ от 2010-а, ще е начело на проект за биографичен филм за легендарния Леми Килмистър, съобщава „Deadline“.

Продукцията трябва да стартира в началото на следващата година, но ситуацията, разбира се, зависи от развитието на пандемията от Ковид-19.

Предстоящият филм, който също ще се нарича просто „Lemmy“, ще проследи живота на феноменалния музикант – от израстването му в Стоук-он-Трент, през сайкъделик рок бандата му Hawkwind и до стартирането на любимите Motörhead през 1975-а година.

„Вероятно всичко, което сте чули за Леми е вярно…не защото той следваше рокендрол клишетата, а защото той ги създаваше“, споделя Грег Оливър. „Малборо и Джак Даниелс за закуска, спийд за вечеря – всичко това е вярно. Но зад фасадата на рокендрола стоеше също един сложен, привличащ мъж с лъвско сърце, който отстоя курса си и никога не се отказа да свири музиката, която го правеше щастлив“, допълни той.

Леми Килмистър почина на 70-годишна възраст през декември 2015-а година. Той страдаше от рак на простата, сърдечна аритмия и сърдечна недостатъчност.

Ключови думи: