преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Първият сингъл на Тома - ексклузивно по Z-Rock!

   Рок идолът на България Tома е готов с първия си солов сингъл! Парчето се казва ,,Герой" и от 5 ноември (тази сряда) ще взриви ексклузивно ефира на Z-Rock!!!   "Герой" ще прозвучи за първи път в обедното предаване на Елена Розберг ,,Голият обяд".

Публикувано на 03 Ноември 2008
Първият сингъл на Тома - ексклузивно по Z-Rock!
   Рок идолът на България Tома е готов с първия си солов сингъл! Парчето се казва ,,Герой" и от 5 ноември (тази сряда) ще взриви ексклузивно ефира на Z-Rock!!!
   "Герой" ще прозвучи за първи път в обедното предаване на Елена Розберг ,,Голият обяд".
    
    Тома каза за първия си сингъл: ,,Задължително е да слушате новото ми парче! Аз съм много щастлив от лудницата, в която влязох след Мюзик Айдъл 2. От тогава ми се случват само супер яки неща. Благодарение на продуцентите ми Вирджиния Рекърдс имах едно убийствено лято, обиколих цяла България и срещнах много мои фенове. Цялата енергия, която получих от тях, сега ви я връщам обратно! Парчето ,,Герой" стана супер яко и е много мое, моето си парче! Ако и вие го харесате, това ще е най-голямата ми победа!"

     Музикален продуцент на сингъла, както и на целия предстоящ дебютен албум на рокаджията от Пазарджик е Георги Янев (31), един от най-известните и активни бг музиканти и артисти през последните десет години. Китаристът, учил в Бъркли Колидж, САЩ, стои като музикален продуцент зад парчета и албуми на звезди като Мария Илиева (Идвам към теб) и Любо (екс-ТЕ). Жоро е един от професионалистите в България, известен с ултра модерното си отношение към музиката и безкомпромисния си вкус. Той е основател, автор, аранжор и китарист на група Каффе и известен студиен и концертен музикант.

     Жоро Янев за избора на ,,Герой" за дебютен сингъл: ,,Парчето звучи супер модерно, музиката е на едни много талантливи момчета от Канада. Има супер як риф и самата линия на вокала много пасва на Тома и затова го избрахме за първи сингъл. Няма такъв аналог като стил в България. Ще го харесате, ако харесвате новата вълна в рока като Nickelback, Velvet Revolver. От Мюзик Айдъл до сега Тома претърпя голямо развитие като изпълнител и хората ще го чуят."

     Всички китари в ,,Герой" (соло китари, ритъм китари и бас) са изсвирени от Жоро Янев, а барабаните са на Митко Семов.

    Парчето е по текст на Гергана Турийска, автор на някои от най-известните бг текстове на песни от последните години като ,,Ти" и ,,Не Мога" (Нина Николина), ,,Чуваш ли ме" (Графа и Мария Илиева), както и много други. Съвсем скоро предстои и премиерата на първата стихосбирка на талантливата Гери, която ще се казва ,,Слон, мухи и разни работи".

    Ето какво казва тя за работата си по пилотния сингъл на музикалния идол: ,,Досега не бях писала за толкова мощни рок парчета. Тома е много талантлив и съм впечатлена колко лесно влиза в разнообразните ситуации, които лириките в албума му предлагат. В ,,Герой" става дума за това, колко лесно е да се главозамаеш от внезапните си успехи. Често хората забравят от къде са тръгнали, както й хората, които са били неизменно до тях по пътя им нагоре. Тома е много естествен човек, затова сметнах, че темата ще му е близка и ще му стои добре. Харесва ми как се получи."

    Парчето ,,Герой" е записано в Monte Studio, където са записвани всички неща на Графа, последния албум на Мария Илиева Идвам към теб, първото самостоятелно парче на Любо - Отново вярвам. В студиото са работени още Хотел 2 звезди и БГ тв на Руши, песни на Васил Найденов и Камелия Тодорова, както и новия албум на Акага.

    Мастерингът е направен в Щатите от гениалния саунд инженер Брайън Гарднър, носител на 9 награди Грами, работил по последния албум на NERD, както и за Metallica, Abba, Тина Търнър и кой ли още не.

    Съвсем скоро ще има и видео към рок парчето, а веднага след това ще излезе и така чаканият албум от идола на България. Продукцията ще бъде издадена от Вирджиния Рекърдс.

   Снимка: Елена Спасова за Вирджиния Рекърдс
Ключови думи: