преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Публиката на Гластънбъри гласува за оставане в ЕС

Blur, Muse, Coldplay и други радваха хиляди в тридневния фестивал

Публикувано на 27 Юни 2016
Публиката на Гластънбъри гласува за оставане в ЕС

Хиляди пяха с Blur, Muse, Coldplay и много други групи на тридневния фестивал в Гластънбъри. Това беше едно специално издание – то започна часове след резултатите от референдума за излизане на Великобритания от ЕС. Фронтменът на Blur Деймън Олбърн използва сцената, за да изрази огромното си разочарование от решението на сънародниците си. Междувременно стана ясно, че 83 процента от участниците в анкетата на фестивала са гласували за оставане на Обединеното кралство в Европейския съюз.

Гластънбъри отчете и най-калното си издание в 46-годишната си история (по думите и на организатора Майкъл Ийвис). Продължителните дъждове затрудниха трафика, но бяха добре дошли за тези, които искаха да се омажат до ушите в кал.

Най-голям интерес предизвика сетът на Coldplay, когато над 100 000 души развяваха светещите си гривни, някои дори бяха покатерени върху вановете за сладолед и по оградите.

Въпреки многото слухове за бъдещето на бандата, Coldplay обявиха – „Ще продължим да се завръщаме, докато не започнат да ни молят за обратното“.

Ключови думи: