преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Продължава конфликтът между Вики Корнел и Soundgarden

Тя ще съди членовете на групата заради оферта за откупуване на права

Публикувано на 18 Февруари 2021
Продължава конфликтът между Вики Корнел и Soundgarden

За голямо съжаление, конфликтът между Вики Корнел, вдовицата на легендарния музикант Крис Корнел, и членовете на Soundgarden продължава. Вики Корнел е стартирала ново дело срещу членовете на групата заради оферта за откупуване на музикални права.

Тя твърди, че тримата музиканти от Soundgarden са предложили само 300 хиляди долара за дела на Крис Корнел, което по думите й е по-малка сума от тази, която тя е получила за използване на музиката само през 2018-а година.

Според представител на Корнел, Вики Корнел е предложила по 7 милиона долара на всеки от членовете на групата – общо 21 милиона долара – за музикалните права, но е получила отказ. Тя твърди, че групата е получила оферта от 16 милиона долара от външен инвеститор за музиката, а членовете на бандата са й отказали достъп до финансови документи. По думите й, тя няма друг избор, но да стартира юридическа процедура, за да може да се оценят активите на Soundgarden.

Вики Корнел пусна и съобщение в Инстаграм, което гласи – „МОЯТА ИСТИНА е по-силна от ВАШИТЕ ЛЪЖИ. МОЯТА ВОЛЯ е по-силна от ВАШИТЕ МОТИВИ. МОЯТА ЛЮБОВ е по-силна от ВАШАТА ОМРАЗА“.

Представител на групата коментира, че по искане на борда, управляващ наследството на Крис Корнел и според изискванията на щата Вашингтон, останалите членове на Soundgarden са пуснали преди четири месеца оферта за откупуване на частта на Крис Корнел в Soundgarden, която е изчислена от музикален експерт. Той добави, че оттогава членовете на групата неколкократно са опитали да решат спора и са предложили в пъти по-голяма сума от изчислената от експерта. „Спорът никога не е бил за пари за бандата. Това е работата на техния живот и тяхното наследство“, коментира още представителят на Soundgarden.

Адвокатът на Виси Корнел – Марти Сингър, контрира с изявление, в което коментира, че твърдението на групата е „абсурдно и лицемерно“ – „Разбира се, че става въпрос за пари и за тяхната алчност. Те са получили оферта от трета страна да откупи само част от техните права срещу 16 милиона долара, а впоследствие предложиха да откупят дела на Крис срещу едва 278 000 долара. А когато Вики им предложи 21 милиона за техните дялове, те отказаха. Не защото искат да запазят „труда на живота си“, а защото знаят, че ще направят дори повече пари, използвайки музиката, написана от Крис и наследството, което той създади /и пълни джобовете им от години/“.

Към момента изглежда, че страните са непримирими и грозният конфликт между тях ще продължи.

Ключови думи: