преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Primordial с концерт в София през 2016 година

Ирландската банда се завръща у нас след 13 години

Публикувано на 12 Ноември 2015
Primordial с концерт в София през 2016 година

Новооткритият клуб Live & Loud(София, ул. Позитано 8) започва годината със силно, култово име! Ирландската блек/келтик метъл банда Primordial ще свири в София през 2016 година.

Тринайсет години след първата си визита у нас, Primordial се завръщат за концерт в началото на новата година. Към днешна дата момчетата вече са обиколили всеки възможен фестивал в Европа, турнетата им са стигнали до места, където не са били преди, издали са албуми, които са получавали само високи оценки и можете да бъдете сигурни – вече са гарантирали вечност на името Primordial.

По времето на първото си посещение в София през 2003 г. ирландците бяха една банда от ъндърграунда, която още тогава беше позната със силно отличаваща се и остро изразена идентичност, и с музиканти, за които сцената е свещено място, сцената е всичко. Така е и до ден днешен за всеки един от тях. Съставът на Primordial оттогава досега остана непроменен: Alan Averill "Nemtheanga" – вокали, Ciáran MacUilliam – китара, Micheál Ó Floinn – китара, Pól MacAmhlaigh –бас, Simon Ó Laoghaire – барабани.

Днес обаче, популярността на бандата е в пъти по-голяма и дискографията по-богата. С първото си шоу у нас през 2003-та, с представянето на култовия албум „Storm Before Calm” (Hammerheart, 2002), тя създаде кръг от фенове, които ще води след себе си и след сто години. Момчетата не крият, че винаги са искали да се върнат в България, където изживяването е било специално за тях. Казват, че нямат търпение да се срещнат със стари приятели и фенове, и да се запознаят с онези, открили групата на по-късен етап.

На концерта в София, който ще се състои на 29 януари в клуб Live & Loud, групата ще представи последният си засега албум „Where Greater Men Have Fallen” (Metal Blade Records, 2014), както и класики от по-стари свои издания.

Билетите са ограничени до 200 и ще са в продажба от 12 ноември на цена 40 лв. (Купи онлайн) В деня на концерта, ако има останали билети, то цената им ще е 45 лв.

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/526265247535811/

Ключови думи: