преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Премиера на марката DS на Aвтомобилен Салон София 2015

Дебют в България правят два модела: DS 4 Crossback и DS 5

Публикувано на 08 Октомври 2015
Премиера на марката DS на Aвтомобилен Салон София 2015

Съобщение от Aвтомобилен Салон София 2015:

„DS е френска марка, създадена официално в Париж на 01 юни 2014 г. Нейните амбиции са да възроди традициите на френското автомобилостроене във високия клас автомобили. Стъпвайки на най-доброто от френския опит, DS продължава отличителността и иновативността, наследство от първия модел DS, лансиран през 1955 г. Създадена за клиенти, които искат да изразят своята индивидуалност, гамата DS към днешна дата се състои от следните модели: DS 3, DS 3 CABRIO, DS 4, DS 4 Crossback, DS 5, DS 5LS* и DS 6*. Автомобилите DS са с характерен, забележителен стил, предлагат изтънченост и в най-малките детайли, изработени са от материали от най-висок клас и са оборудвани с новаторски технологии, като например задвижване Hybrid 4х4 дизел, което се предлага при DS 5. Предлагана на пазара в Европа в DS Store или от CITROËN в специално създадени зони в шоурумите, DS изгражда своя собствена мрежа в Китай. За клиентите DS представлява цялостно изживяване, което е далеч само от предлагането на автомобил висок клас.

*моделите се предлагат само в Китай.

 

Марката DS ще бъде представена официално пред българската публика на Автомобилен Салон София 2015 г . На щанда ще бъдат показани два нови модела : Новият  DS 4 Crossback и новият DS 5. Ще Ви очакваме в зала 1 на Интер Експо Център в София от 17 до 25 октомври ( 16 ти, ден за пресата).

 

НОВИЯТ DS 5: ФЛАГМАНЪТ НА МАРКАТА

Новият DS 5 се отличава с авангарден стил, динамично пътно поведение, изисканост, внимание към всеки детайл и напредничави технологии. Той е въплъщение на сегашните и бъдещи качества на автомобилите DS. Флагманът на марката представя нейните идентичност и гени в нова предница заедно с други качества, които го превръщат в истински DS!

Заедно с новостите, като скулпторирана предна вертикалната решетка с разположено в средата лого DS, фарове Xenon Full LED, тактилен екран и двигатели с отлични показатели, новият DS 5 запазва всичко, с което е добре познат: линии, които предизвикват общоприетите норми, изключителен интериорен и екстериорен дизайн, качество, видимо във всеки детайл и позиция на управление тип 'cockpit'.

От Европа до Китай, DS 5 е оставил своя отпечатък върху индустрията. Новият DS 5 поставя дори още по-висок стандарт с новата предница, чиито стил е израз на  напредничавост, изисканост, внимание към детайла и множество технологии.

Един магнетичен автомобил ! 

DS 5 се предлага с най-новите двигатели на групата PSA. Те са с мощност между 120 и 210 к.с.(двигатели бензин и дизел) и среден разход на гориво от 3,8 л/ 100 км до 4,3 л/ 100 км (за дизеловите мотори).  В гамата присъства и Hybrid 4x4: 90г/км емисии на  CO2 и разход 3.5л / 100 км в комбиниран цикъл на каране. Тези данни поставят DS 5 на едно ниво с най-добрите в премиум сегмента.

 

ИЗИСКАНОСТ И ВНИМАНИЕ КЪМ ВСЕКИ ДЕТАЙЛ, КЛЮЧОВИ ЦЕННОСТИ ЗА DS

 

Кодовите думи за DS са изисканост и внимание към детайла, както отвън, така и вътре в автомобила.

Като флагман на марката, новият DS 5 представя най-доброто от нейното ноу-хал. Всеки детайл в него е обмислян много внимателно. Това може да се види например в логото DS в светлините, което прави предницата още по-изключителна.

 

Вниманието към детайла намира израз и при подбора на използваните материали – например алуминий за шините на покрива, метал за топката на скоростния лост, кожа. Тези специални материали са показани по уникален начин – илюстрация е ексклузивният кожен салон с дизайн на седалките  „верижка на часовник”.

Новият DS 5 е един от малкото автомобили, които предлагат избор от три вида кожа, включително мека зърнеста кожа и полу-анилинова кожа, която е една от най-висококачествените и фини типове кожа, рядко използвана в автомобилната индустрия. Един от всеки пет продадени автомобила DS 5 е поръчван с кожен салон тип „верижка на часовник” в полу-анилинова кожа.

 

НОВИЯТ DS 4 & DS 4 CROSSBACK, ЕДИН МОДЕЛ, ДВА СИЛУЕТА

 

Уникален модел още от момента на лансирането си през 2011 г., който спечели престижните награди «Най-красив автомобил на годината» и «Най-красив интериор» на Международния автомобилен фестивал, DS 4 избра да си остане такъв с две различни и допълващи се версии: Новият DS 4 – динамична и изтънчена премиум лимузина - и DS 4 Crossback – който се представя с ‘шик на авантюрист’, благодарение на по-високия си клиренс с 30 мм, големите си черни колела и специфичните елементи на каросерията, носещи авантюристичния дух (декоративни лайстни на калниците, спойлери и релси на покрива).

Новият DS 4 & DS 4 Crossback перфектно олицетворяват автомобилите DS:

силна идентичност, подчертана от новата предница (решетка DS Wings, взаимствана направо от концептуалния автомобил Numéro 9 и новите фарове DS LED VISION),

най-нови технологии с възможност за връзка с Интернет DS CONNECT, включваща протокол CarPlay®, използван в Новия DS 4 и DS 4 Crossback, мощни двигатели до 210 к.с. и емисии на CO2 между 97 гр. / км и 138 гр. / км, и накрая елегантност, с бордно табло и панели на вратите облечени в кожа напа и седалки с декорация тип “верижка на часовник”, облечени в полу-анилинова кожа, със запазени права на Марката DS.

С Новия DS 4 и DS 4 Crossback, марката DS започва офанзивата си в сегмента на компактните премиум автомобили.

 

Новият DS 4: изтънчен и уникален с възможностите си за персонализиране, със своя стил и динамичност

Новият DS 4 има уникална морфология, плавни линии, изваяни и елегантни, хромирани подписи върху каросерията (решетка и предна и задна броня, странични защитни лайстни, контури на стъклата ...). С ново по-стабилно положение, подсилено от широки колела в четирите ъгъла и забележителен стил (с диамантен блясък), Новият DS 4 има всички атрибути на премиум лимузина и обещава тръпка и удоволствие от шофирането.

 

       DS 4 Crossback: с шик на „авантюрист по душа", поливалентен и изразителен

 

Поливалентен, благодарение на конструкцията и дизайна си, DS 4 Crossback е предназначен за клиенти, които търсят обещание за приключения в града и извън града. Той утвърждава статута си на „шик авантюрист" с по-високия с 30 мм клиренс, големите черни колела, декоративните лайстни на калниците, черните спойлери и предница, специфичните сиви релси на покрива, панорамното предно стъкло, осигуряващо видимост нагоре (45°),  черните външни огледала за обратно виждане, специфичните прагове на вратите, стелките. С блестящи и изразителни цветове (orange tourmaline), DS 4 Crossback предлага алтернатива на конвенционалните лимузини в сегмента.

 

DSV-01 УЧАСТВА ВЪВ ФОРМУЛА E КАТО ЧАСТ ОТ ЕКИПА НА DS VIRGIN RACING

DSV-01 е 100 % електрически едноместен автомобил, който е създаден в резултат от сътрудничеството между Virgin Racing, вече ангажиран в световния шампионат на Формула E, и DS. По този повод, Марката създаде DS Performance, своето подразделение в областта на автомобилния спорт, ръководено от Ив Матон. Само няколко седмици след създаването на DS Performance, инженерите в екипа му разработиха задвижващата система GMP (е-двигател / скоростна кутия / контролер) на DSV-01. Те също така проектираха охладителната система, задното окачване и трансмисията на автомобила. Системата за управление на двигателя е разработена в сътрудничество с Магнети Марели. DS Performance не е само обикновена лаборатория R&D (за проучване и развитие), а и истинска витрина на технологично ноу-хау и авангардния дух на Марката DS. 

DS Performance ще придружава екипа на DS Virgin Racing през целия сезон, за да могат пилотите Сам Бърд и Жан-Ерик Верн да извлекат най-доброто от състезателните си автомобили. 

 

Ако желаете да научите повече относно новостите, свързани с марката, ще Ви очакваме на щанда DS, разположен в зала 1 в Интер Експо Център.

Пресконференцията ще се състои в петък, 16 септември от 16.00 часа.“

Ключови думи: