преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Потвърдиха датата и часа на пресконференцията за Автосалон София 2015

Събитието ще се състои на 15 октомври в Интер Експо Център

Публикувано на 09 Септември 2015
Потвърдиха датата и часа на пресконференцията за Автосалон София 2015

Традиционната пресконференция за Автомобилен салон София 2015 ще се състои на 15 октомври от 11,00 ч в зала „Мусала“ на Интер Експо Център. Ден по-късно е официалното откриване на салона, а в рамките на деня представителите на медиите ще имат възможност да се запознаят с премиерите. Списъкът с пресконференциите на самото изложение на 16 октомври е почти запълнен. 

Българското изложение ще се проведе за пръв път от 17 до 25 октомври, а списъкът с премиерите ще доближи 100 модела. В столицата ще дебютира есенцията от световните изложения в Женева, Шанхай и Франкфурт. Досега автосалоните се провеждаха през юни, който не е най-подходящия сезон за посетителите, а също така не е съобразен с календара на автомобилните новости. Често салонът съвпада с глобални спортни събития. Поради тези причини браншовата Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България взе решение за преместване на датата. Автомобилният отрасъл отново е в подем и предстои най-мащабното изложение до момента, а доказателството e подаването на заявки от всички вносители.

 

Renault Zoe пристига в България, за да допълни електрическата гама на марката!

След електрическите Twizy и Kangoo Z.E. през 2013, на щанда на Renault на Автомобилен салон 2015 ще направи премиера Renault ZOE с новия R 240 електрически мотор, който гарантира на ZOE удължен пробег. Моделът ще се продава в България от октомври 2015.

Renault ZOE известява началото на нова ера, такава, в която електрическата мобилност става достъпна за всички. Той бележи важна стъпка напред за автомобилната индустрия, а също и за Renault. През своята 115-годишна история, марката е показала своята иновативна способност и възможността да доставя технология в обхвата на всички. ZOE е острието в Renault Z.E. гамата. Той комбинира целия опит на Renault с електромобилите в компактен и атрактивен дизайн с достъпна цена.

Проектиран от самото начало като напълно електрически автомобил, Renault ZOE е супермини с чисти и плавни линии. Откроимата предна част изразява новата идентичност на марката със своя приятелски, привлекателен вид. Синият ефект на логото, фаровете и затъмнените стъкла идентифицират ZOE като електромобил. Отразявайки концепцията за чистота, интериорът цели да създаде релаксиращо, дзен усещане с материали, които са меки на допир.

 

Пробегът на ZOE е удължен до 240 км, благодарение на нов електромотор, наречен R240, комбиниран с батерия, подпомагана от оптимизирана система за контрол на енергията.

 

•             Моторът R 240 е собствено производство на Renault, проектиран от инженерите в Technocentre и завода в Клеон, където се произвежда моторът (Клеон се намира недалеч от Флинс, където се произвежда ZOE).

•             Сега ZOE се радва на 30 км по-дълъг пробег, осигурявайки на автомобила най-дългия пробег в класа.

Новият мотор разчита на нова зарядна система Caméléon, която позволява по-бързо зареждане у дома (3kW и 11kW). Във всяка минута, в която батерията се зарежда, потребителите получават допълнителен километър пробег (времето за нормално зареждане е намалено с 10%).

ZOE все още може да се зарежда бързо с 22kW напрежение.

Ключови думи: