преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Последни новини за Wacken Metal Battle 2017

Организаторите обявиха окончателната програма

Публикувано на 01 Юни 2017
Последни новини за Wacken Metal Battle 2017

Вижте окончателната програма и участниците по дни в програмата на Wacken Metal Battle Bulgaria 2017. Събитието ще се състои при отворени врати и вход свободен този уикенд - 2, 3 и 4 юни в столичния клуб “Mixtape 5“.

По традиция барът ще започне да работи от 12:30 часа, когато ще стартира проверката и настройването на звука за всяка една група, а всеки заинтересован или любопитен ще е добре дошъл да види как точно се случва това. Официалното откриване на събитието ще бъде в петък от 16:45 часа, а групите ще започнат да свирят в 17:00, като последната за деня ще приключи в 22:50 часа. На място в клуба ще има листовки с програмата, а във фейсбук-събитието на страницата на BGTSC ще можете да следите и евентуалните промени и точната програма по дни и часове.

Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената. На 4-ти юни ще видим четирима участници с представяне по 30 минути, избрани от всеки ден по двама.

Специални гости на събитието ще са LIEVEIL, миналогодишните победители в конкурса. Те ще забият на 4 юни след представянето на последния за изданието финалист и преди обявяването на финалното решение на журито.


И тази година барабаните, усилвателите и китарните кабинети ще бъдат осигурени от музикални магазини MUSIC DIVISION.

 

Победителят от това издание ще представи българската сцена на международния финал, който ще се състои по време WACKEN OPEN AIR 2017. Там българската група ще премери сили с участници от още 29 държави, а наградите за първите 5 са парични награди до 5000 евро, инструменти и аксесоари от най-големите производители в бранша. И тази година поне една от групите ще получи покана за участие в бургаския SEA OF BLACK FESTIVAL.

 

Вижте представянето на Lieveil на WACKEN OPEN AIR 2016:

https://www.youtube.com/watch?v=Vdf7TWr717Q

Ключови думи: