преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Пол Гилбърт от ,,Мистър Биг" идва в България.

   Един от най-добрите съвремени китаристи - Пол Гилбърт - ще бъде специален гост на Фестивала на китарата в рамките на Есенния салон на изкуствата, Пловдив 2008.

Публикувано на 07 Октомври 2008
Пол Гилбърт от ,,Мистър Биг
   Един от най-добрите съвремени китаристи - Пол Гилбърт - ще бъде специален гост на Фестивала на китарата в рамките на Есенния салон на изкуствата, Пловдив 2008. Концертът на виртуозния музкант ще се състои на 18 октомври (събота) в палата 2 на Международния пловдивски панаир.
 
   Пол Гилбърт е известен в световната музика като един от създателите на супер популярната през 80те рок група ,,Мистър Биг". Той е автор на едни от най-забележителните хитове на бандата като "Road To Ruin", "A Little To Loose", ,,Green-Tinted Sixties Mind", ,,Out of the Underground" и много други.
Гостуването на Пол Гилбърт у нас е част от настоящото му европейско турне, което вече стратира на 23 септември от Брюксел.
    Виртуозът ще пристигне у нас в деня на шоуто, заедно с 12-членния си екип, веднага след концерт в Букурещ, а след участието си в Пловдив заминава за Солун, където е поредната дата от турнето му. Пол Гилбърт ще се качи на сцената на  панаирна палата 2 с още трима музиканти - Джеф Бауърд (барабани) и Крейг Мартини (бас). Любопитен е фактът, че в бенда свири и съпругата на Пол - Ейми Гилбърт (кийборди), която също пристига у нас за концерта в Пловдив. На 18 октомври квартетът ще изпълни композиции от последния солов албум на китариста ,,Silence Followed by a Deafening Roar", издаден само преди броени дни и разбира се, някои от най-силните хитове на ,,Мистър Биг", които публиката със сигурност очаква да чуе.
   Интересът към шоуто е огромен, но билети за него на цени от 15 до 25 лв. все още могат да бъдат закупени от билетен център НДК, касите на Тикетпро България и неговите партньори в цялата страна и оналйн на www.ticketpro.bg.

Ключови думи: