преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Почина прочутата вокалистка Дениз Джонсън. Тя беше част от Primal Scream и New Order

Джонсън си отиде едва на 56-годишна възраст

Публикувано на 28 Юли 2020
Почина прочутата вокалистка Дениз Джонсън. Тя беше част от Primal Scream и New Order

Известната вокалистка Дениз Джонсън, която беше част от бандите Primal Scream и New Order, почина на 56-годишна възраст. Тя е работила и с Pet Shop Boys и A Certain Ratio.

Легендарната певица добива известност най-вече с култовите си вокални изпълнения в прочутия албум „Screamadelica“ на Primal Scream от 1991 г.

Семейството на певицата от Манчестър е потвърдило, че Дениз Джонсън е починала в понеделник, като причината за смъртта й все още не е съобщена официално, въпреки че според близките й тя се е чувствала зле и е била открита, държаща инхалатора си.

Дениз Джонсън беше изключително плодотворна певица, като е участвала в множество грандиозни проекти, включително записи с изпълнители като Джони Мар и Бернард Съмнър, както и групите A Certain Ratio, Pet Shop Boys, New Order и много други.

Тя работи с шотландската рок банда Primal Scream в продължение на пет години, като паметни ще останат изпълненията й в песни като „Higher Than the Sun“ и „Don't Fight It, Feel It“.

Дениз Джонсън пя в продължение на 25 години с английската пост-пънк група A Certain Ratio.

Тази есен певицата планираше да издаде дебютния си самостоятелен албум „Where Does It Go", като засега не е ясно дали записът все още ще бъде издаден на 25 септември, както беше планирано първоначално.

Светла й памет!

Ключови думи: