преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Почина италианският актьор Бъд Спенсър

Той си отиде на 86-годишна възраст

Публикувано на 28 Юни 2016
Почина италианският актьор Бъд Спенсър

Прочутият италиански актьор Бъд Спенсър почина на 86-годишна възраст. Той е починал в Рим в понеделник „без да страда”. Това обяви неговият син Джузепе.

Спенсър, чието истинско име е Карло Педерсоли, става известен с участието си в много спагети уестърн филми. В най-известните от тях той си партнира с Терънс Хил, а двамата стават една от най-популярните двойки на екрана.

Бъд Спенсър е професионален плувец, юрист по образование, участва в над 20 филма от 50-те до 80-те години. Роден е през 1929 година в Неапол, но по-късно се мести в Рим, където стартира кариерата му на плувец. Той е първият италианец, който взима 100 метра за под една минута.

През 60-те години той композира песни за известни италиански изпълнители, както и музика за филми. Самият той издава албум с неаполитански песни.

Педерсоли избира псевдонима Бъд Спенсър като комбинация между името на любимия му актьор Спенсър Трейси и любимата му бира – Бъдуайзър.

Синът му Джузепе обяви, че семейството му е било край него в момента на смъртта му, а последните му думи са били „Благодаря”.

Италианският премиер Матео Ренци написа в Туитър – „Чао, Бъд Спенсър. Толкова много те обичахме”. 
Ние, феновете на добродушния гигант - също. Чао, Бъд! Светла ти памет! 

Ключови думи: