преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Почина Джим Дънлоп! Музикалният свят си взе сбогом с легендата!

Членове на Metallica, Dream Theater, Pantera, Testament и други реагираха на новината за смъртта му

Публикувано на 08 Февруари 2019
Почина Джим Дънлоп! Музикалният свят си взе сбогом с легендата!

Членове на Metallica, Dream Theater, Pantera, Testament, Chikenfoot, Five Finger Death Punch, Black Country Communion и редица други известни групи и изпълнители си взеха сбогом с легендарния Джим Дънлоп.

Дънлоп, основател на Dunlop Manufacturing и изключително влиятелен иноватор и изобретател на перца и други китарни аксесоари, почина на 82-годишна възраст.

Джон Дънлоп е роден в Шотлания през 1936-а, но в ранна възраст заминава за Канада, за да търси нови възможности. Впоследствие той създава семейство в Калифорния, където работи с машини, а през свободното си време се посвещава на интереса си към музиката и създаването на аксесоари за китаристи.

Той създава Dunlop Manufacturing през 1965-а, а неговите китарни перца са едни от най-известните в света. Светла му памет!

Музикалният свят веднага реагира на тъжната новина, а Джон Петручи от Dream Theater написа: „Благодаря ти, Джим Дънлоп за цялата радост и иновациите, които донесе на света на китарата. Толкова много от моето звучене и техните се дължи на невероятните перца на Dunlop“.

Джо Сатриани: „Почивай в мир, Джим Дънлоп. И благодаря! Съболезнования на семейство Дънлоп“.

Джо Бонамаса подечрта, че Джим Дънлоп е истинска легенда за индустрията и изрази съболезнованията си към цялото му семейство.

Кърк Хамет, Алекс Сколник, Бъди Гай и редица други музиканти също изразиха почитта си към живота и делото на Джим Дънлоп.

Ключови думи: