преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Планинско бягане и крос кънтри колоездене в Чепеларски Търкала 2015

Състезанието ще се проведе на 25 и 26 юли в Чепеларе

Публикувано на 22 Юли 2015
Планинско бягане и крос кънтри колоездене в Чепеларски Търкала 2015

Чепеларски Търкала 2015 предлага на любителите на екстремните спортове състезание по планинско бягане и крос кънтри колоездене. Организатори на това изключително събитие са Трип Елементс – организация за екстремни спортове и приключения и Община Чепеларе – Зеленото сърца на България. Тази година състезанието ще се проведе на 25 и 26 юли в гр. Чепеларе. Голямата новина е, че за първи път Чепеларски Търкала ще бъде квалификационно състезание и ще носи точки за Маратона на Монт Блан – един от най-големите Планински супермаратони в света.

Маршрутът му се състои от 4 отделни последователни, различни по трудност, Търкала, които водят участниците по уникални горски пътчета и пътеки - покрай Роженската Обсерватория, покрай най-голямата фабрика, производител на ски в света, през връх Мечи чал и през множество други невероятни родопски местности и великолепия.  Всички отделни Търкала имат общо начало - центъра на града, но всяко едно от тях се намира в различна посока спрямо Чепеларе.

Пълното трасе е с обща дължина 80 км, като всяко едно отделно Търкало е с приблизителна дължина 20 км. За по-голяма яснота  на търкулващите се е използвана уникална, специфична за състезанието маркировка. Тя е в  различен цвят за всяко Търкало, а маркировъчните табели оказват изминатото разстояние и степента на трудност на предстоящия участък от маршрута.

Състезанието е подходящо за всеки любител - планински бегач и колоездач, като е достатъчно интересно и предизвикателно дори и за най-големите професионалисти в тези спортове. Всеки участник изминава колкото Търкала реши. Съответно състезателните дистанции са 20, 40, 60 и 80км.

Трасето е изключително приятно, благодарение на горските терени, които са преобладаващи за състезанието, а Родопите предоставят на участниците невероятни гледки и пейзажи.

Записването вече тече онлайн на сайта на състезанието. Повече информация за това може да намерите на www.chepelarskitarkala.com/.

Заедно с планинското бягане и колоездене на 26.07 се провежда и Чепеларски Търкала – състезание за хора с увреждания. Те ще мерят сили на специално подготвено трасе в центъра на гр. Чепеларе.

За да тествате трасето, заповядайте след 15 юли в Чепеларе, където можете да усетите родопската атмосфера и да потренирате. Ако служебните ви ангажименти позволяват дистанционна работа чрез компютър, заповядайте в „OfficeInTheWoods.com Чепеларе" - временно споделено работно пространство, където всеки може да работи в подходяща работна среда извън офиса си и едновременно с това да тренира -  част от инициативата „Летен лаптопаджийски лагер в Чепеларе“ - www.coworkation.4epelare.com.

Всички приятели на планината и спорта са добре дошли да станат част от това прекрасно спортно събитие с невероятна атмосфера в сърцето на Родопите, под звуците на Родопската гайда!

Ключови думи: