преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Питър Фрамптън издава мемоарите „Do You Feel Like I Do?“ през октомври

Легендарният китарист разказва за „своето пътешествие“ с помощта на Алън Лайт

Публикувано на 20 Февруари 2020
Питър Фрамптън издава мемоарите „Do You Feel Like I Do?“ през октомври

Книгата „Do You Feel Like I Do?“, съдържаща мемоарите на легендарния рок китарист Питър Фрамптън, ще бъде издадена на двайсети октомври. Според съобщението до медиите, книгата е за „невероятната история на изключителния живот и кариера на Питър Фрамптън, разказана с негови думи за първи път“.

Големият албум на Фрамптън – „Frampton Comes Alive!“ – включва три сингъла в Топ 20 и е продаден в осем милиона копия в годината си на издаване и около седемнайсет милиона до днешна дата. Той стана част от Грами Залата на славата през януари.

Фрамптън става звезда на ранна възраст и на двайсет и две вече прави дълги турнета.

„Започнах да правя музика толкова млад, че понякога чувствам, че съм живял вече повече от един живот“, коментира той.

Китаристът разказва увлекателни истории за сътрудничеството и турнетата с музиканти като Джордж Харисън и Дейвид Боуи, както и за благословията и проклятието на „Frampton Comes Alive!“, за мъчителната злоупотреба със субстанции и за това как е продължил да свири на топ ниво, въпреки че се е борил със заболяване, предизвикващо възпаление на мускулите.

„Това е моето пътешествие“, казва Фрамптън за книгата, която е написана в сътрудничество с бившия редактор на „Rolling Stone“ Алън Лайт. „Исках само да свиря на китара и това ме отведе на много различни места – физически и духовно. Бях до Луната и обратно без ракета, но и на дъното на отчаянието. Никога не спираш да плащаш дълговете си. Провалът беше най-голямото ми вдъхновение. Отръсквах се и исках да опитам отново. Чувствате ли се, както се чувствам аз?“.

Ключови думи: