преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

P.I.F. & Panican Whyasker – за първи път заедно!

Мощна енергия и чисто нови песни в концертното сърце на София – „Mixtape 5“

Публикувано на 29 Октомври 2015
P.I.F. & Panican Whyasker – за първи път заедно!

На 14 ноември 2015 година, голямата зала на клуб Mixtape 5* ще бъде домакин на първото общо шоу на две от най-емблематичните български инди групи - P.I.F. & Panican Whyasker.

Основани през 90-те,  P.I.F. & Panican Whyasker са емблеми на двете най-силни сцени на българската независима музиката – варненската и софийската. На 14 ноември (събота) те ще обединят енергия в общ концерт, който обещава най-доброто, което двете легендарни формации могат да предложат.

Вратите на клуба отварят в 21:30 часа, a точно в 22:30 старира сета на Panican Whyasker. Момчетата се завръщат на сцената след едногодишна работа върху нова продукция, която ще представят на живо за първи път. Измежду енергични парчета, които ще имаме възможност да чуем, се откроява предстоящия радио сингъл озаглавен „Sick Coloured Planet“. Това са и първите записи на Panican Whyasker с новия им басист Александър Обретенов (D2). Всеки който следи бандата от години знае, че концертите им предлагат великата артистична лудост на Нуфри, ексцентричните китари на Душко и неподражаемите барабани на Даката. Panican обещават да минат и през най-доброто от първите си три албума. Там където се крият онези „шоубизнес“ бисери, издигнали ги до тотални любимци на публиката.

След смазващата софийска енергия, сцената ще бъде превзета от P.I.F., предвождани от артистичния си лидер Димо Стоянов. След неколкократни промени в състава и завръщането на оригиналния китарист Иван Велков, групата е в изключително силен период.  Бас партиите са поверени в талантливите ръце на Юри Божинов, а зад барабаните ще видим Мартин Профиров. P.I.F. също обещават музикална разходка през всички периоди на групата, които им донесоха огромни радио ротации, музикални награди и пеещи фенове в цялата страна.

Те ще използват това шоу за да представят на живо нов сингъл със заглавие „Този ден той ще й каже“, както и голяма част от предстоящия си албум, който в момента се довършва в Ирландия. 

Ключови думи: