преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Pantera преминаха границата от един милиард стриймвания

Постижението включва редица платформи

Публикувано на 29 Януари 2020
Pantera преминаха границата от един милиард стриймвания

Мениджърът на социалните медии на Pantera се похвали, че бандата е преминала границата от един милиард стриймвания в Amazon, Apple, Deezer, Google и Spotify. Надписът към графиката гласи – „Благодарим на всички за слушането!“.

Pantera са една от легендарните метъл групи. Барабанистът Вини Пол Абът и неговият брат – китаристът „Даймбег“ Даръл Абът – създават групата в средата на 80-те в Тексас. Pantera записват четири независими албума преди през 1990-а година да издадат „Cowboys From Hell“ – дебют с голям звукозаписен лейбъл. Следва страхотният „Vulgar Display Of Power“, а големият комерсиален успех за бандата идва през 1994-а с „Far Beyond Driven“, който дебютира на първо място в Билборд топ 200.

Pantera се разделиха в началото на новото хилядолетие заради напрежение между братята Абът и Фил Анселмо. Вини Пол и Даймбег създават нова банда – Damageplan. Всичко обаче приключва в злощастния осми декември 2004-а, когато Даръл Абът е застрелян на сцената. Той е едва на 38 години. Вини повече не проговаря на Фил Анселмо. Твърди се, че той е смятал, че някои неща, които легендарният вокалист е казал за брат му в пресата, може да са настроили убиеца.

Ключови думи: