преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Ozric Tentacles с концерт в София на 10 Март

Британската спейсрок/сайкъделик група ще направи първи концерт в България

Публикувано на 24 Ноември 2015
Ozric Tentacles с концерт в София на 10 Март

Една от най – емблематичните британски спейс рок / сайкъделик групи ще направи за пръв път концерт в България на 10 март в София по покана на Wrong Fest. Концертът ще се състои в Mixtape 5. Съвсем скоро ще бъдат пуснати и 100 билета Early Bird от 20лв в мрежата на ticketlogic.bg.

Ozric Tentacles са  psychedelic / space rock / ambient / trance формация от Съмърсет, Англия, чието начало започва в далечната 1983 г. с  6-часова вечерна джем импровизация на сцената на свободния фестивал Stonehenge. Според Ед Уайн, който е и едиснтвен останал оригинален член на групата, "'Ozric” е древното име за „Свещенна Енергия”, а „Tentacles” (мустаци) е „просто глупава дума, която реших да сложа накрая” – колко хипарско нали?!

Mузиката им е намерилa своя път към сърцата на хипита, електронни музикални ентусиасти, рокаджии, PSY-trance маниаци, прогресив фанатици, та дори и на откачалки, които са станали жертви на отвличания от извънземни. Да, може би има има няколко нормални човека, които ги харесват и знаят. Като цяло групата се разпознава от ценители и музиканти.

Бъдете сигурни, че концертът им на 10 март се очертава да бъде един от най – разноридните като посетители и фенове, заради това, че по един или друг начин много от нас са попаднали под магията на музиката им.

Групата има зад гърба си 29 албума, продавайки повече от милион копия без да има за подкрепа голям лейбъл. Дори обратното – The Ozrics бягат от това, създавайки малка звукозапизна компания,  за да не се ограничават музикално и да не поставят граница на творчеството си.

Групата е привлякла вниманието на феновете със своя стил на психеделичния рок, уникални live перформанси, използващи мощта на синтезатори, китари, и семплери, както и аудиовизуални ефекти, интегрирани светлини и проекторни цветни и псайх ефекти.

Музиката на Ozric Tentacles е силно повлияна от Steve Hillage и GONG, но успяват и да създадат, съхранят и шлифоват свой стил чрез комплексните си аранжиментите и философия на съществуване. В музиката им можем да усетим с лекота елементите на funk и jazz fusion-а, прогресив рока, dub / reggae, както и амбиент, като всичко това е преплетено с електронни елементи, PSY-trance и техно.

Бандата е призната като една от най – влиятелните за фестивалната сцена и култура в Обединеното Кралство. Тяхното развитие е тясно свързано с участията им на Glastonbury Festival.

Очаквайте скоро и повече информация за тяхната подкрепяща група, както и евентуален български участник за концерта им в София.

Ключови думи: