преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Ози Озбърн на седемдесет!

„Принцът на мрака“ е една от най-големите легенди на рок и метъл музиката

Публикувано на 03 Декември 2018
Ози Озбърн на седемдесет!

Ози Озбърн, легендарният фронтмен и съосновател на Black Sabbath, навърши седемдесет години!

Джон Майкъл Озбърн, известен най-вече като Ози или „Принца на мрака“, е роден на трети декември 1948-а година в Астън, Бирмингам. След тежкото детство в бедно работническо семейство, напускането на училище, шест месеца в затвора заради джебчийство, работа в малък автомобилен завод и помощник в кланица, Ози намира своето поприще.

Любимата му група е The Beatles и именно страхотната ливърпулска банда го тласка към музиката.

Въпреки че минават през различни периоди и тежки моменти, Black Sabbath стават една от най-великите метъл банди в света и се считат за „кръстниците на метъла“. Ози пък живее живота си по своя начин, което води и до раздяла с групата, въпреки че той се завръща години по-късно. Самият Ози Озбърн смята, че това, че все още е жив, е някакво медицинско чудо, като се има предвид на какви изпитания е подлагал тялото си през годините.

За щастие, той успява да се отърве от зависимостта към алкохола и наркотиците, макар че в последните години се лекуваше от сексуална зависимост (след скандал заради изневяра, който накара съпругата му Шарън да го напусне за известно време).

От средата на 90-те години Ози и Шарън организират голям рок фестивал – Ozzfest, а към момента великият Ози продължава с концертите и създаването на музика, но вече без Black Sabbath, които през февруари 2017-а сложиха край на концертната си кариера.

Относно какво би избрал за епитаф, Ози Озбърн казва – „Просто „Ози Озбърн, роден 1948-а, починал тогава-и-тогава“. Направих много за един пич от работническата класа. Накарах много хора да се усмихнат. Накарах и много хора да кажат – „За кой по-дяволите се мисли този?“. Гарантирам ви, че ако умра сега, утре хората ще напишат – „Ози Озбърн, човекът, който отхапа главата на прилеп, умря в своята хотелска стая“. Знам, че това ми предстои“.

Пожелаваме на Ози този момент да е наистина далеч, а той да ни радва с още музика и концерти! Честит рожден ден, Принце!

Ключови думи: