преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Овцете на Пол Макартни умират от старост

От жалост, стопанинът се грижел за животните си до естествената им смърт

Публикувано на 28 Януари 2013
Овцете на Пол Макартни умират от старост

Пол Макартни, който понастоящем живее във ферма в Шотландия, разказа в интервю, че не може да понесе мисълта да изпрати някое от животните си в кланица. Легендарният музикант, който е и отявлен вегетарианец, сподели, че става за смях пред съседите си фермери.

"Живея във ферма с овце. Стрижем ги, но ги оставяме да умрат от естествена смърт. Това води до някои неудобства. Хората казват: "Погледни в какво състояние са овцете ти!" А аз отговарям - "Да, много са стари." Има само една алтернатива - да ги изпращам в кланицата", разказа сър Пол, който е вегетарианец от 1975 година.

Преди няколко години Макартни стартира инициативата "Понеделник без месо", призоваваща всички да определят един ден от седмицата, в който да не вкусват месни продукти.

"Това, което искаме да кажем с кампанията "Понеделник без месо" е, че от седем дни в седмицата, един може да бъде безмесен. Не се опитваме да се натрапим. Не казваме "стани вегетарианец, добре е за теб". Просто предлагаме да опитате веднъж седмично, което хората определят като много постижимо, харесва им", сподели той и не пропусна да отбележи икономическите ползи от вегетарианството в период на рецесия.

Ключови думи: