преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Отиде си легендарният Мохамед Али!

Той почина на 74-годишна възраст

Публикувано на 04 Юни 2016
Отиде си легендарният Мохамед Али!

Легендарният Мохамед Али почина на 74-годишна възраст. Той беше считан за най-великия боксьор за всички времена. Неслучайно прякорът му беше "The Greatest".

Списание „Sports Illustrated” го обявява за "спортсмен на века", а BBC за "спортната личност на 20-ти век". От 2002 година той има своя звезда на холивудската „Алея на славата”.

На въпрос как би искал да го запомнят, той някога казва - "Като човек, който никога не би предал своите хора. Но ако това е твърде много, тогава просто като добър боксьор. Дори не бих имал против ако не споменете колко съм бил красив".

Али, роден като Касиус Клей, печели златен медал на Олимпиадата в Рим през 1960 година. Три пъти боксов шампион при най-тежките. Двубоите му срещу Джордж Форман, Джо Фрейзър и много други ще останат завинаги в историята.

В четвъртък Мохамед Али беше приет в болница заради дихателни проблеми, а вчера е издъхнал. Той се бореше срещу болестта на Паркинсон в продължение на 32 години.

Метъл и рок музикантите, много от тях близки с великия спортист, веднага реагираха на тъжната новина. Майк Портной написа в Туитър – „Мохамед Али издигна бокса на ново ниво, дори спорта...той не беше просто „най-великия”, но и икона на 20-ти век...като Елвис и The Beatles...”

Китаристът Алек Сколник – „Сбогом, Мохамед Али. Дори тези, които не са фенове на бокса бяха повлияни и вдъхновени от неговото величие. R.I.P.”

Слаш – „R.I.P. за една велика американска икона и легенда ‪#‎muhammadali

Лени Кравиц пусна снимка с Мохамед Али, съболезнованията си изразиха Nickelback, Papa Roach и много други.

Реагираха и най-големите боксьори в света. Майк Тайсън написа – „Бог прибра своя шампион. Последно сбогом с най-великия - Мохамед Али. Почивай в мир”.

„Загубихме легенда, герой, велик човек. Той е един от хората, които прокараха пътя, който аз извървях", заяви друг голям американски боксьор - Флойд Мейуедър.

"Загубихме един гигант днес. Боксът спечели от таланта на Мохамед Али, но не колкото човечеството спечели от неговата хуманност", сподели филипинецът Мани Пакиао.

Почивай в мир, шампионе!!!

Ключови думи: