преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Остават няколко дни до началото на „Айляк Фест” 2014

Не пропускайте най-големия празник на „айляка”

Публикувано на 26 Август 2014
Остават няколко дни до началото на „Айляк Фест” 2014

Остават броени дни до началото на четвъртото издание на „Айляк Фест” (I Like Fest) – 29-30 август 2014, „Младежки хълм”, Пловдив.

Богата музикална програма, интересни игри и атрактивни работилници ви очакват в двата фестивални дни! Айлякът започва в 14:00 ч. и ще продължи до 02:00 ч. под открито небе, а след това предстоят и афтърпартита в два пловдивски клуба.

 

Подгответе се за много забавление отсега! Народно читалище „Бъдеще сега 2006” са подготвили различни игри за малки и големи, а ако мислите, че сте добри на джаги – ще имате възможността да го докажете и през двата фестивални дни на специално организирания турнир! Интересно ще бъде и ателието по аеро йога от „Yoga fly”, както и ателието по въртене на огън (пой), което ще се проведе от NIKITA на 30.08. На фестивала ще може да посетите и уъркшоп по диджериду (древен австралийски духов инструмент). Останалите ателиета са по ръчна изработка на бижута, рисуване и много други.

 

Във фестивалната зона, освен баровете, ще можете да откриете и специална ВИП зона, организирана с помощта на партньорите на феста, в която има и „морска зона за айлячене”.

 

Едно от най-интересните места на фестивала ще бъде специално обособеното пространство, в което всеки ще може да остави своя отпечатък – да напише пожелание или да създаде украса от предоставените материали. Целта е това да се превърне в „айляк зона”, която да остане такава и след края на фестивала.

 

Музикалната програма гарантира доброто настроение още от първата вечер, когато на сцената излизат финалистите от брас фестивала в Гуча, най-добрите тропметисти за последните четири години – Кристиан Азирович и неговият оркестър. Те ще ни направят част от най-темпераментната музика и най-лудия купон на открито тепе.

Преди тях настроението ще загреят Оратница, BGGZ Rubbit и Таралежков, Kliment, DJ DHARBA и един от най-нашумелите DJ-и, участвал в много международни проекти – BALKANSKY.

 

Вторият ден е ориентиран към по-тежката музика. Ще ви срещнем със Smallman – етно-ембиънт метъл с тежки и бавни китари, придружен от мелодията на родопска гайда, с просторен звук и красиви вокални моменти. Освен песни от новия албум „Envision”, групата е подготвила и впечатляващо визуално шоу.

GABANA и Plastic Bo ще развихрят посетителите с пънк и ска. Ще ви срещнем и с ЛокМаруху, DJ Smile, Daffonso, Sofia Dub Club и Soundforia. Вечерта ще закрие добре познатият DJ TARGY, един от основателите на HMSU, който е подготвил специален двучасов сет.

 

Купонът не свършва! Организаторите са подготвили афтърпартита за всички, които искат айляк фиестата да продължи до сутринта. Те започват в 01:00 ч. и ще бъдат в Copa Kapana (ул. „Евлоги Георгиев” 3) и Библиотеката (ул. „Лейди Странгфорд” 5).

Афтърпартитата ще са с вход 2 лева за тези, които имат фестивална гривна и 4 лева за останалите.

Очакваме всички готови за два дни безспирен айляк да дойдат и да се забавляваме заедно! 

Ключови думи: