преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Остават броени дни до концертната вечер NightLive

Hidden Orchestra и Sofa Surfers готвят специални аудио-визуални изненади за българските си фенове на 21 ноември!

Публикувано на 18 Ноември 2015
Остават броени дни до концертната вечер NightLive

Остават броени дни до 21 ноември – датата, очаквана с нетърпение още от обявяването на второто издание на NightLive, което ще се състои в столичния клуб „Mixtape 5”. Чисто новите албуми и зашеметяващите аудио-визуализации на бандите Hidden Orchestra и Sofa Surfers, допълнени с тежка доза смях от театралното представление „Концерт за френски ключ“, са нетайните съставки, които се бъркат за тази събота. Поредицата NightLive е част от програмата на тазгодишното издание на „Нощ на театрите“ и се реализира с подкрепата на Австрийското посолство в София.

В 22:30 ч. началото на концертната нощ ще бъде дадена по един нестандартен начин чрез провокацията на актьорите Димитър Марков и Августин Демерджиев, наречена „Концерт за френски ключ“.

„Концерт за френски ключ“ е съвременната комедия на сливенския драматичен театър, която представлява надиграване между двамата актьори, които с лекота въвличат всички присъстващи в тяхната игра със смях и емоции. Представлението е част от официалната програма на „Нощ на театрите“ 2015.

Точно в полунощ на сцената на клуба ще се появят шотландците Hidden Orchestra, които пристигат в София с целия си блясък в пълен състав: Joe Acheson (електроника/бас), Poppy Ackroid (пиано/цигулка), Tim Lane (барабани/тромбон) и Jamie Graham (барабани). Електро-джаз вълшебниците ще представят новия си албум „Reorchestrations” и чисто новото си аудио-визуално шоу, които са плод на съвместната креативност на техния визуален артист – Tom Lumen и Joe Acheson – ядрото на целия проект.

Концертът на Hidden Orchestra e дългоочакван не само от феновете им в България, но и от самите музиканти, защото бе планиран да се случи  година по рано – през април 2014, но за съжаление тогава неприятен пътен инцидент на сръбската магистрала ги лиши от възможността да зарадват почитателите си.

Вълнуващите изненади няма да свършат до там, защото черешката на тортата NightLive е оставена за финала с трип-хоп бандата Sofa Surfers, която  в 01:30 ч. през нощта ще се появи на сцената на “Mixtape 5” с най-новата си продукция “Scrambles, Anthems and Odysseys”. Един албум, създаден като своеобразен протест срещу световните политики и задълбочаващата се липса на хуманност и емпатия у хората, изразен чрез дълбоки звуци и провокативни текстове.

„Австрийските Massive Attack“ също ще се появят за живо изпълнение в пълния си зашеметяващ състав: Markus Kienzl (бас), Wolfgang Frisch (китара), Michael Holzgruber (DJ/ барабани) и Mani Obeya (вокали). Финалната щриха към проекта добавя мултимедийният артист – VJ Timo Novothy, който  с лекота ще облече  звуците в картина, която да ви  потопи още по-дълбоко в живото музикално изживяване, наречено Sofa Surfers.

Не пропускайте нощта на NightLive , когато на сцената на клуб „Mixtape 5” многопластови артисти ще ви пренесат в света на театъра и музиката!

Билети „Ранно Пиле“: На цена 15/20 лв. само в магазин „Яко“ / Ул. „Граф Игнатиев“ 43/ или с резервация на 0886 33 33 67.

Следете и събитието във Фейсбук на: https://www.facebook.com/events/496465240526194/

Ключови думи: