преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

ОСТАВА и АНИМАЦИОНЕРИТЕ заедно на сцената на Клуб ,,Строежа".

Всеки, който не е бил в ,,Строежа" в понеделник вечер, просто може да съжалява.

Публикувано на 30 Септември 2008
ОСТАВА и АНИМАЦИОНЕРИТЕ заедно на сцената на Клуб ,,Строежа

Всеки, който не е бил в ,,Строежа" в понеделник вечер, просто може да съжалява. Уникалният концерт на АНИМАЦИОНЕРИТЕ и ОСТАВА се оказа сред задължителните събития за седмицата за всеки, който цени качествената музика. Над 300 души бяха изпълнили до краен предел клуба и около 2 часа и половина се забавляваха, скачаха, пяха, крещяха, пиха и пак скачаха.

Всяка поява на Анимационерите на сцена, традиционно е придружена с доза премерена истерия, особено от страна на верните фенове. Групата, след близо 3-годишна пауза, поднови участията си пред публика през февруари тази година, отново на сцената на Строежа. Последва концерт в Ялта през май, част от поредицата концерти MAD Thursday live sessions. В понеделник Анимационерите се появиха в малко по-различен състав - на барабаните беше Даниел Петров (от Остава), а на баса - Петър Борисов (който и преди е свирил с Анимационерите). Останалите двама са ясни - Гурко (Георги Згуров) и Заека (Ники Бекриев). Четиримата представиха 8 парчета - сред които позабравените класики ,,Porno" и ,,Philip Daniel" и не подминаха винаги очакваните ,,С хавайски изпечен нос", ,,Плюс" и ,,Сноуборд". Всички в Строежа полудяха и пяха с пълно гърло. ,,Ние сме като Slayer, не излизаме на бис", каза смеейки се Гурко, преди да забият последното си парче - ,,Анимационерите" (нали се сещате - ,,..а нима това са те?"). И въпреки настояването на публиката, наистина постъпиха като Slayer.

Закачките с твърдия звук (..."ей сега Сашо, щото е немец, ще ви изсвири едно парче на Рамщайн") продължиха и минути след това, когато излязоха Остава, а в ,,Строежа" наистина не остана въздух. Пространството пред сцената се оказа тясно да побере всички, които искаха да чуят и видят групата. Свилен, Жоро, Дани, Боби и Сашо пък за пореден път доказаха, че правят едни от най-силните концерти в България (а и не само тук - тази година Остава се изявиха и фестивалите Exit (Сърбия) и Sziget (Унгария), където отзивите за участието им бяха повече от добри). Остава свириха около час и половина, в който чухме ,,, както и доста парчета от новия им албум "Rock'n'Roll Song Designers?" - ,,Baby", ,,Mexico", ,,Should Eye", ,,Tomorrow", ,,Funny Girls" и т.н.. Жоро не забрави да ни изпее ,,Паралелен свят" и ,,Поля от слънчогледи". И в този сет изненадите не липсваха и смело може да се каже, че съвсем скоро Остава ще ни представят нови парчета с още по-различен звук.

Стига приказки, вижте снимките (благодарение и на Илиян Ружин).

Ключови думи: