преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Осмият студиен албум на Foo Fighters излиза у нас на 10 ноември

„Sonic Highways” съдържа 8 парчета, които са записани в различни градове

Публикувано на 03 Октомври 2014
Осмият студиен албум на Foo Fighters излиза у нас на 10 ноември

Осмият студиен албум на Foo Fighters - „Sonic Highways” - излиза у нас на 10 ноември. Той ще бъде издаден в България от Вирджиния Рекърдс/Sony Music в деня на световната премиера. Той ще бъде наличен и в онлайн магазина www.musicmall.bg.

 

„Новият проект е категорично разпознаваем като албум на Foo Fighters, но в звученето му има нещо по-дълбоко и по-музикално. Мисля, че градовете, в които записвахме и хората, които срещнахме по пътя, ни повлияха и ни провокираха да изследваме нови територии, без да губим „нашия звук ", заяви фронтменът Дейв Грол.

 

Четирикратните носители на наградата Грами са готови с новия си проект. Дългоочакваният осми студиен албум „Sonic Highways”, съдържа 8 нови песни и ще излезе на 10-ти ноември, 2014 год.

Последният проект на групата „Wasting Light”, който излезе през 2011-та година, оглави класацията за албуми на Америка – Билборд Топ 200.

 

Интервю с групата относно предстоящия албум и откъси от новите песни, може да намерите на

Foofighters.com.

 

Най-запалените почитатели на групата могат вече да поръчат предварително колекционерско издание на албума в лимитиран тираж на CD и винилова плоча (180 гр.) в официалния сайт: http://bit.ly/sonic-highways.  

Изданието на винил предоставя уникалната възможност от осем различни визии на албума, използващи за тема един от 8-те града, в които групата е записвала албума: Остин, Чикаго, Лос Анжелис, Нешвил, Ню Орлиънс, Ню Йорк, Сиатъл и Вашингтон.

 

http://bit.ly/sonic-highways е единственото място, от което феновете по цял свят ще могат да поръчат ексклузивните колекционерски издания. Предварителни поръчки за стандартната версия на албума на CD стартират в www.musicmall.bg.

 

Sonic Highways, който е продуциран от Бъч Виг и Foo Fighters, е с времетраене точно 44 минути и съдържа следните песни:

 

1. Something From Nothing

2. The Feast and The Famine

3. Congregation

4. What Did I Do?/God As My Witness

5. Outside

6. In The Clear

7. Subterranean

8. I Am A River

 

Въпреки, че албумът не е саундтрак, „Sonic Highways” „споделя“ едно и също име с 8-серийната телевизионна поредица, режисирана от Дейв Грол и продуцирана от HBO. Поредицата, описана от Грол като „обяснение в любов към историята на американската музика“ стартира в ефира на HBO на 17/10.  

За албума и 8-те епизода, Дейв Грол, Тейлър Хоукинс, Пат Смиър, Нейт Мендел и Крис Шифлет създават и записват по една песен във всеки град, като правят собствено проучване за локалните музикални течения и стилове: всеки епизод, посветен на конкретен град, разказва как местните традииции оформят музикалния вкус и развитие на подрастващите музиканти и как по-късно същите тези музиканти влияят върху културното развитие на града.

Всички песни в албума са вдъхновени от преживяванията на групата в това пътуване, от множеството интервюта, които Дейв взима от някои от най-емблематичните имена на американската музика, от преживяванията при срещите с различни хора. 

Ключови думи: