преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Още имена в Каварна: SCORPIONS, ANTHRAX, BLIND GUARDIAN, NEAL MORSE и LAUREN HARRIS!

   Нови имена бяха добавени към Калиакра Рок Фест, превръщайки събитието в Каварна в едно от най-силните това лято.

Публикувано на 26 Март 2009
Още имена в Каварна: SCORPIONS, ANTHRAX, BLIND GUARDIAN, NEAL MORSE и LAUREN HARRIS!
   Нови имена бяха добавени към Калиакра Рок Фест, превръщайки събитието в Каварна в едно от най-силните това лято. От 1-ви до 3-ти юли, освен обявените вече MOTLEY CRUE и DREAM THEATER, ще гостуват още и SCORPIONS, ANTHRAX, BLIND GUARDIAN, NEAL MORSE и LAUREN HARRIS.

   Организаторите на Калиакра Рок Фест 2009 - Община Каварна и Жокер медиа, пускат в продажба билети за фестивала от утре - 27-ми март 2009. Билетите ще са с цена 100лв, като ще важат и за трите дни (1-3 юли). Местата, на които ще се продават, са: в Билетния център на НДК, мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg. Поради традиционния вече интерес от страна на феновете от съседните Румъния, Сърбия и Македония, тази година ще се продават билети и на тяхна територия (на www.ticketpoint.ro и www.bilete.ro за Румъния и на www.eventim-yu.com за Сърбия и Македония).

  

 В четвъртото издание на единственият по рода си Рок фестивал в България и на Балканите феновете ще се срещнат с едни от най-големите имена на световната Рок сцена.

  Разтърсващият Каликра Рок Фест 2009 ще бъде открит на 1-ви юли от американската глем рок банда MOTLEY CRUE. Те пристигат за първи път в България, и то в оригинален състав. В тон с тяхната ексцентричност ще бъде и съпорта им в лицето на сексапилната Lаuren Harris (дъщеря на Steve Harris от Iron Maiden).    На 2-ри юли ще посрещнем легендарната немска хард рок банда SCORPIONS - идол на не едно поколение рокери и рок банди в света. Групата, която накара цяла Европа да запее The Wind of Change - символ и химн историческите промени в света в края на 1989г; бандата, която първа стъпи на Червения площад по време на Желязната завеса пред повече от 350 хиляди души; SCORPIONS, които вече 40 години пишат със собствен почерк историята на Световния Рок - абсолютно закономерно попадат в сърцето на Калиакра Рок Фест.   Не само те, но и съпортът им заслужава уважението на публиката - на сцената излизат самите ANTHRAX. Ню Йоркската хеви метъл банда е една от "голямата четворка" в метъла на 80-те заедно с Metallica, Megadeth и Slayer. Американците ще забият първи на 2-ри юли за първи път пред хилядите си фенове в България. След тях и преди SCORPIONS ще видим и BLIND GUARDIAN - хеви метъл гост от Германия също с доста сериозни публика.    Заключителният трети ден на фестивала (3-ти юли) ще бъде не по-малко мощен в музикално и емоционално отношение. В светлината на прожекторите попада прогресив метъл бандата DREAM THEATER. След историческия им концерт в София на същата дата преди седем години, групата с най-верните фенове в света ще се разпише на сцената на Калиакра рок фест. Последният 10-ти студиен албум на прогресив метълите от Ню Йорк - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS, се очаква на пазара през м.юни, когато стартира и Европейското им турне, с дата 3-ти юли в Каварна.  Съпорт на прогресив идолите ще е групата на NEAL MORSE, дългогодишен фронтмен на Spock's Beard и един от основните възродители на класическия прогресив рок от 70-те години. В почти всичките солови албуми на NEAL MORSE (но не и този път) участва и Mike Portnoy - емблематичният барабанист на DREAM THEATER, като двамата са много близки лични приятели.  И тази година по традиция г-н Цонко Цонев, кмет на гр.Каварна, ще зарадва един от гостите на Калиакра Рок Фест с възможно най-рокерската награда - мотоциклет Harley Davidson. Късметлията ще трябва да отговаря на единственото условие - да е притежател на тридневен билет за Калиакра Рок Фест 2009! Той ще бъде изтеглен след приключването на феста.

Ключови думи: