преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Оригиналната банда на Алис Купър се събира отново за нов албум

Вече се работи по новия материал

Публикувано на 12 Май 2016
Оригиналната банда на Алис Купър се събира отново за нов албум

Алис Купър е работил с безброй музиканти по време на царуването си! Колко ли са имената, с които е свирил, през тези над четири десетилетия?

С нов албум на хоризонта, обаче, великият музикант си връща старата банда – оригиналната банда!

„Винаги съм харесвал идеята, че Alice Cooper винаги са били детройтска рок банда. Винаги сме били една хард рок, китарна банда, никога не съм се отказвал от това”, сподели Алис Купър пред „The Weekender”. Той сподели, че с групата са обсъждали звученето на новия албум, като са си говорили, че искат да звучи повече като „The Killer” от 1971 г. (четвъртият албум на бандата).

Алис Купър разкри, че ще работи с някои познати лица от ранните дни, за да опита да „хване” вълната на записа от 1971 година. „Записах три или четири песни с Нийл Смит (оригинален барабанист на групата), като с него работихме във Финикс за около две седмици – просто пишехме песни и правихме демота. Никога не знаеш коя точно песен ще стигне до албума, но аз казах – нека го направим. Денис Дънауей (оригиналният басист) написа две или три неща, все още не сме ги виждали, но аз знам, че Денис винаги композира яки неща”.

Алис Купър допълни, че не се опитва да си върне отново младостта, „но е забавно да се върнеш назад и да работиш с хора, с които не си работил напоследък” – „Това не е опит да си върнеш младостта. Това е опит да си върнеш звученето, а това е едно много неуловимо звучене”.

Райън Рокси ще замени починалия Глен Бъкстън в класическия състав на групата, който е отговорен за някой от най-яките рок албуми, като сред тях са „Love it to Death”, „Killer” и „Billion Dollar Babies”, заедно с вечни хитове като „School’s Out”.

Ключови думи: