преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Организаторите на Pain разпространиха изявление до феновете.

   Most Of Evil Music, организатори на концерта на Pain в София, разпространиха официално изявление до медиите и феновете си: Вместо репортаж от концерта на PAIN(гледната точка на организаторите)Искаме да се извиним официално на феновете на PAIN, заради дву-часовото закъснение на концерта.

Публикувано на 27 Април 2009
Организаторите на Pain разпространиха изявление до феновете.
   Most Of Evil Music, организатори на концерта на Pain в София, разпространиха официално изявление до медиите и феновете си:

Вместо репортаж от концерта на PAIN
(гледната точка на организаторите)

Искаме да се извиним официално на феновете на PAIN, заради дву-часовото закъснение на концерта. Знаем че обясненията няма да върнат неприятното преживяване, но се чувстваме длъжни да заявим още веднъж на всички посетители, че причината беше в дублирането на две събития на 25 Април в Blue Box, за което бяхме уведомени само един ден преди датата.

Направихме всичко възможно да предотвратим абсурдната ситуация, дори разгледахме идеята да преместим шоуто в друга зала, но това изобщо не гарантираше, че ще бъде по-удобният вариант за няколко-стотин души, които нямахме възможност дори да предупредим навреме. Ето защо избрахме ,,по-малкото зло".
 
Все пак колкото и изобретателен и организиран да е човек, просто няма начин да се инсталира декор, осветление, бек-лайн и да се направи саунд-чек за по-малко от 3 часа. Точно за толкова се справихме - от момента, в който и последните балеринки напуснаха сцената, до момента, в който започна концертът.

За щастие, самите PAIN, тур-мениджърът и техниците им приеха всичко с разбиране и с присъщата на големите музиканти и професионалисти рутина просто направиха възможното да си свършат работата по най-добрия начин.

Същото се отнася и до нашите технически екипи и сценичните работници от българска страна, които бяха максимално експедитивни и точни в действията си. В този ред стоят и прекрасните музиканти от КЪЛН, чиято роля беше най-неблагодарна в цялата ситуация и те трябваше да тушират нетърпението от страна на изнервената публика.

В един по-широк аспект, и в отговор на логичните забележки, които ще последват, че това не е първото закъснение или провява на лошо отношение към публиката, бихме искали само да между другото да споменем, че в държава където за 90 % от хората точните уговорки, професионалното отношение и честната дума са изрази без съдържание, колкото и да се старае, никой не е застрахован от издънки. В такава ситуация, когато могат да се прецакат 1000 неща и всеки, от когото зависиш да те подхлъзне, без да му мигне окото, колкото и прецизен да си, просто няма начин да предвидиш всичко и да реагираш адекватно.

Не се оплакваме, просто така стоят нещата. Искаме да кажем на всички, които са идвали и ще идват на организираните от нас концерти, че ние сме от една и съща страна на игрището - просто хора, които обичат музиката и любимите си групи и са готови да отделят от личното си време, средства и ентусиазъм, за да ги видят ТУК, в България на живо.

В тази връзка, основното, което има смисъл е, че концертът на PAIN в събота беше едно от най-чудесните преживявания, които сме имали като фенове. Това беше събитие, което дълго ще се помни и ще кара стомасите ни да се свиват от вълнение, отново и отново, при вида на всяка снимка или клипче в YouTube. Вярваме, че въпреки световната си популярност и преситената си откъм концерти програма, самата група също ще запомни първата си дата в София. Тур-мениджърът Ewo Pohjola сподели, че групата е изключително доволна от посрещането и от концерта като цяло. Залата, звукът, и естествено приемът на публиката според тях са били на много високо ниво, което надминава това на редица други дати от турнето.

В крайна сметка, ние вярваме, че всяко събите, допринесло по някакъв начин за това чуждестранните партньори да ни нареждат сред нормалните държави, има смисъл и ни приближава стъпка по стъпка напред до реалностите в тях, с всичките позитиви от това.


Снимка: Ники Василев

 
Ключови думи: