преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Ophan са българските представители на конкурса Wacken Open Air Metal Battle

Ophan надделяха в надпревара от общо 24 групи, представили се на провелия се от 2 до 4 юни конкурс Wacken Metal Battle Bulgaria 2017.

Публикувано на 05 Юни 2017
Ophan са българските представители на конкурса Wacken Open Air Metal Battle

На фестивала Wacken Open Air тази година българската сцена ще бъде представена от Ophan. Те надделяха в надпревара от общо 24 групи, представили се на провелия се от 2 до 4 юни конкурс Wacken Metal Battle Bulgaria 2017.

Сред останалите финалисти в последния ден на конкурса бяха Dreg Starz, Grimaze и 8 m/s. Всяка от бандите се представи с 30-минутен сет.

Специални гости на събитието бяха миналогодишните победители Lieveil. Те забиха след представянето на последния за изданието финалист и преди обявяването на решението на журито. Специална покана за ко-хедлайнерско участие на бургаския фестивал Sea Of Black получи софийската мелодет/траш банда Hecktic.

Ophan успяха да се преборят за правото да представят българската сцена на финала на Wacken Open Air Metal Battle, най-престижния световен конкурс за самоиздаващи се рок и метъл групи в Германия.

Международният финал се провежда на WET Stage и Headbanger’s Stage на W:O:A. Участници от общо 30 държави ще имат възможност да дадат всичко от себе си пред публиката на най-големия метъл фестивал в света и да й покажат какво означава метъл музиката в родната им страна.

Международното жури, което се състои от по един представител от всяка участваща в конкурса държава, ще избере петте най-добри групи, които ще получат материални и парични награди.

W:O:A Metal Battle е шанс на всички участващи групи да установят контакти, които могат да бъдат полезни за тяхното музикално бъдеще. В специалните зони по време на W:O:A групите могат да се срещнат с продуценти, мениджъри, агенти, колеги и звукозаписни компании.

За първи път тази година ще има две български групи на Wacken Open Air. Освен финалистите Ophan, тази година възможност за изява пред международната публика на W:O:A ще имат и Rampart. Групата е поканена от организаторите на фестивала, за да представи своето специално постапокалиптично шоу и пълен фестивален сет на Wasteland Stage.

Wacken Open Air 2017 ще се проведе в началото на август. Сред потвърдените имена са Amon Amarth, Emperor, Megadeth, Volbeat, Alice Cooper, Kreator и още над 140 групи.

Ключови думи: