преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Официално е - Depeche Mode ще свирят в България на 12 май 2013 година!

Групата обяви турне в подкрепа на все още неозаглавения си нов албум

Публикувано на 23 Октомври 2012
Официално е - Depeche Mode ще свирят в България на 12 май 2013 година!

Depeche Mode разкриха плановете си за турне в Европа през 2013 година, което включва и концерт в България. Шоуто на Дейв Гахан и компания в София ще бъде на 12 май, на стадион “Георги Аспарухов”, а организатори са София Мюзик Ентърпрайсис. Билетите за концерта са с цени от 50 до 130 лв., като продажбата стартира на 24 октомври (сряда).

По време на днешната си пресконференция в Париж, Depeche Mode разкриха и някои подробности за предстоящия си нов албум. Записите за неозаглавеното ново издание на бандата били завършени в края на миналата седмица, като по думите на музикантите, за проекта са записани около 20 песни. Пет от тях са написани изцяло от Дейв Гахан, а Мартин Гор определи своите авторски песни в албума като "много позитивни".

    Дейв Гахан, Мартин Гор и Анди Флетчър ще изнесат 34 грандиозни шоута в 25 европейски държави пред повече от 1,5 милиона фена преди да продължат в Северна Америка. Турнето започва с концерт на открито в Хайаркон Парк в Тел Авив на 7-ми май и завършва на 29-ти юли в Минск Арена.
                                                                                                                                    
    Шоутата на Депеш Мод през 2013 ще са първите на живо след изключително успешното турне (Tour Оf Тhe Universe) през 2009/2010, по време на което те направиха 142 концерта и разбиващи рекорди в продажбите с повече от 2,5 милиона продадени билета.
 
    Групата отбелязва повече от три десетилетия на върха на музикалния небосклон с над 100 милиона продадени албума. По-голямата част от годината Депеш Мод прекараха в работа по многоочаквания 13-ти студиен албум. Той ще излезе през пролетта на 2013-та като продължение на хипнотичния Sounds Of The Universe от 2009-та.
 
    „Изключително съм развълнуван от новия албум“, каза Дейв Гахан, „и нямам търпение да започнем с турнето“.

По-долу можете да гледате видеото, с което започна днешното събитие в Париж:

 

Ключови думи: