преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Ново хеви-реге събитие в Строежа!

    На 16-ти март клуб "Строежа" дава начало на напълно ново концептуално реге събитие.

Публикувано на 13 Март 2009
Ново хеви-реге събитие в Строежа!
    На 16-ти март клуб "Строежа" дава начало на напълно ново концептуално реге събитие. То е с надслов Jah-daRmery Vibes, а в първото му издание ще чуем и видим на живо Root Souljah www.myspace.com/rootsouljah, сръбският изпълнител Hornsman Coyote www.myspace.com/hornsmancoyoteeyesburn и полската дъб-реге формация Paprika Korps www.myspace.com/paprikakorps! В партито ще се включи и организацията Zionlionz Soundsystem, която ще бъде представена от dj Phoenix!  

    Root Souljah са най-стабилно присъстващата дъб-реге банда на българската сцена. Редките й изяви на живо винаги са съпроводени с много публика и силно сценично присъствие. На сцената в "Строежа" Root Souljah ще опитат да съберат пълния си състав от 12 души, като към интстументалистите ще се включат и всички МС-та от проекта!

    Hornsman Coyote е едноличният руутс-реге и донякъде джаз проект на Nemanja Kojić, известен още като фронтмен на една от най-популярните кросоувър групи на Сърбия - Eyesburn. Ден по-рано, на 15-ти март, Хорнсман ще излезе като гост-изпълнител на една сцена със Soulfly и ще бъде част от неделния фестивал, който "Строежа" организира в столичната зала Универсиада! Hornsman Coyote участва в изпълненията на "Moses" и "Inner Spirit" наред с Макс Кавалера. От около 3 години Nemanja Kojić развива своя самостоятелен брас-проект като издава два албума и работи с и мена като Ras Muffet, Jah Works, Repentance music, Paco Ten, Kris Naphtali, както и участва в различни експерименти с ди джеи зад себе си. В София той ще има шанса да се засече с полската банда Paprika Korps, с част от които вече е има общи изяви!

    Именно поляците Paprika Korps са третото голямо име от Европа, което ще се запише в новото начинание Jah-daRmery Vibes! Силното лайв присъствие на групата е гарантирано от вече традиционното сътрудничество между "Строежа" и Lazy Days Agency, които за пореден път застават зад непопулярна у нас, но качествена и доказана в околните страни формация. Към стиловите им характеристики се добавят определенията хеви реге и универсалното за по-нестандартните банди "алтърнатив".

   Лайв изпълненията на трите банди ще бъдат уплътнени с ди джей сетове от страна на Zionlionz Soundsystem www.myspace.com/zionlionzsoundsystem! Вратите на клуб "Строежа" ще отворят след 20:00 ч. на 16-ти Март. Билетите за интернационалния реге-сбор Jah-daRmery Vibes са вече на разположение в системата на Ticketstream.bg, като цената на предварителна продажба е 10 лв. и съответно 15 лв. на място и в деня на събитието. Броят на пропуските отново е ограничен до 300!

Ключови думи: