преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Новият Rolling Stone идва на 2 март, спечели го от Z-Rock!

   Петият брой на Rolling Stone ще бъде на пазара от идния вторник (2 март).

Публикувано на 26 Февруари 2010
Новият Rolling Stone идва на 2 март, спечели го от Z-Rock!
   Петият брой на Rolling Stone ще бъде на пазара от идния вторник (2 март). Няколко щастливци отново ще имат възможността да го четат безплатно, като си го спечелят от "Голият обяд" с Елена Розберг. Подробности за играта - от понеделник в ефира на Z-Rock.

   В броя, кралицата на попа Мадона разказва за трите десетилетия провокации, скандали и чутовни хитове. В едно много земно интервю, каквито Мадона рядко се съгласява да даде, тя поглежда назад, за да разкаже какво е вдъхновило най-големите й хитове през годините, както и какво е да си майка на деца от три континента. ,,Бях доста задръстена в гимназията - спомня си Мадона. - Изпих първото си истинско питие едва след първия си развод." Плюс архивни кадри от началото на кариерата й досега от фотографи като Хърб Риц, Стивън Майзел, Питър Кънингам.

   Броени дни преди да влезе в затвора, скандалният рапър Лил Уейн се съгласява да прекара време с журналист на Rolling Stone, който да разкаже как тежката артилерия на хип-хопа се подготвя да прекара следващата година зад решетките. ,,Пафкам по цял ден - фука се Уейн. - Аз съм един много умен и успял наркоман. Наркоман, който продаде един милион албума за седмица. Към какво съм пристрастен? Към величието ли?" - иронично додава той.

   Морган Фрийман даде блиц интервю за българското издание на Rolling Stone от Италия броени часове след като разбра, че е номиниран за Оскар, когато бе посветил малкото си останало свободно време на благотворителност за жертвите на земетресението в Хаити. Той разказва накратко за работата си с Клинт Истууд, за Нелсън Мандела, любимите си музиканти и впечатленията си от България.

   Най-интересното и впечатляващото от филмовия фестивал в Сънданс, разказано от първа ръка - кои са младите таланти на независимото кино, как улиците на малкото градче се превръщат в червен килим за холивудските знаменитости и какво е бъдещето на филмовата дистрибуция. Авторката Елиса Мала е американски журналист на свободна практика с публикации в The New York Times и Newsweek. Репортажът й за Сънданс е специално за българското издание на Rolling Stone.

   В политическата статия ,,Атомът убива" Георги Милков дискутира ядрената политика на Иран и как ядрените им физици биват системно унищожавани. Защо Израел води тиха война срещу Иран, целяща да забави ядрената програма на ислямската република.
 
   С навършването на пет години от смъртта на Хънтър С. Томпсън, списанието отдава заслужена почит на един от най-значимите писатели на изминалото столетие, който е вплел здраво в историята на Rolling Stone личната и професионалната си съдба. Освен с великата си книга Страх и омраза в Лас Вегас, той е останал в историята и като бащата на гонзо журналистиката.

   На родна земя, Bluba Lu разказват за експерименталния проект Quadrotopia, който ще бъде издаден през март и за записите на новия си албум с небезизвестния кийбордист на Молоко и Рошийн Мърфи Еди Стивънс.

   На чаша вино и домашни гозби Стефан Командарев обяснява защо Светът е голям и спасение дебне отвсякъде няма как да получи номинация за Оскар, как се прави успешно кино в България и върху какви нови проекти работи в момента.

Ключови думи: