преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Новият Coldplay излиза днес!

  Новият албум на Coldplay - "Viva La Vida or Death And All His Friends", излиза днес.

Публикувано на 16 Юни 2008
 Новият Coldplay излиза днес!
  Новият албум на Coldplay - "Viva La Vida or Death And All His Friends", излиза днес. "Този албум е израз на стремежа ни да се придвижим от черно-бялото към цветното", споделя фронтменът на Coldplay Крис Мартин. ,,Или, ако това сравнение ви хареса повече - да оставим растенията в градината да растат безразборно. Лесно е да спреш да опитваш нови неща заради страха от това какво ще кажат хората, но ние решихме този път да рискуваме".    
   Групата решава от самото начало на звукозаписния процес "Viva..." да е най-краткият албум. ,,Дадохме си сметка, че от доста време не сме слушали цели албуми, поради простата причина, че те са с прекалено много песни", коментира китаристът Джони Бъкланд. И така, оставят част от любимите си парчета и се ограничават в рамките на 42 минути (въпреки че скритите парчета го увеличават до 46 минути).
   Другата голяма промяна е, че бандата си намира ново постоянно убежище, бивша фурна (The Bakery) в западен Лондон. Там те пишат, репетират, работят върху обложката и дори релаксират (дартс таблото се оказва доста популярно). Както казва Бъкланд: "За първи път от времето на репетиции в спалнята ми през 1999 бандата си има истински дом. И разликата е наистина огромна."
    Какво се стремят да постигнат ,,Колдплей" с 'Viva...'? "С този албум искахме да докажем, че заслужаваме мястото, което са ни отредили хората", казва Мартин. ,,И няма съмнение, че вече сме по-добра банда. Каквото и да кажат за албума и както и да се възприеме, всъщност той е създаден да забавлява хората; да осигури 42 минути удоволствие, с 10 песни, които са с потенциал да се превърнат в любими. Надявам се да сме постигнали това".

Траклист:

1.    Life In Technicolor
2.    Cemeteries Of London
3.    Lost
4.    42
5.    Lovers In Japan/Reign Of Love
6.    Yes
7.    Viva La Vida
8.    Violet Hill
9.    Strawberry Swing
10.    Death And All His Friends


Албумът на ,,Колдплей" 'Viva La Vida or Death And All His Friends' се издава от Анимато Мюзик/EMI с медиината подкрепа на Z-Rock и телевизия MM TV.
Ключови думи: