преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Новият албум на Scorpions идва на 22 март!

   Вече можете да чуете "The Good Die Young" - първи сингъл от новия албум на Scorpions "Sting In The Tail",  екслкузивно по Z-Rock!   "Докато работехме върху новия си албум през последните няколко месеца, усетихме колко успешна и креативна е работата ни и как продължаваме да се забавляваме при записите", казва водещият вокалист на Scorpions Клаус Майне за новия албум на бандата "Sting In The Tail".

Публикувано на 18 Февруари 2010
Новият албум на Scorpions идва на 22 март!
   Вече можете да чуете "The Good Die Young" - първи сингъл от новия албум на Scorpions "Sting In The Tail",  екслкузивно по Z-Rock!

   "Докато работехме върху новия си албум през последните няколко месеца, усетихме колко успешна и креативна е работата ни и как продължаваме да се забавляваме при записите", казва водещият вокалист на Scorpions Клаус Майне за новия албум на бандата "Sting In The Tail". "Искаме да завършим необикновената кариера на Scorpions, докато сме на върха. Безкрайно сме благодарни на факта, че притежаваме същата страст към музиката, както в самото начало". "И така, в един момент," добавя китаристът Матиас Ябс, "ни хрумна да завършим кариерата си с един изключителен албум. Китаристът Рудолф Шенкер споделя, "Тригодишното турне през пет континета означава голям удар, където можем да се забавляваме с феновете си и да се сбогуваме с тях." "Когато започнах, имах много мечти", отбелязва Шенкер. "Странното е, че постигнах повече, отколкото някога съм си представял."

   Основните елементи на хард рок музиката са вградени в ДНК-то на членовете на легендарната немска хард рок банда. И със "Sting In The Tail", Scorpions успяват отново да дефинират своята музика и да създадат опус, който не само притежава характеристиките на нашето време, но също така го изпреварва. Никой няма планове за хит албум. ,,Но с този албум просто се опитахме да открием корените си", споделя Рудолф Шенкер. ,,Звучим свежо и непретенциозно в новия си албум, просто сме 100% Scorpions," казва Матиас Ябс.

   Изминаха 40 години от създаването на първоначалния Scorpions - по онова време с брата на Рудолф Шенкер - Майкъл, който по-късно се присъединява към английската банда UFO - когато обикалят с разнебитения червен VW бус от кръчма на кръчма и от дупка на дупка, за да свирят. Пет години по-рано Рудолф Шенкери змисля името на бандата. И от самото начало, дори и със смяната на членовете на бандата, тя проявява признаци за обещаваща кариера.

   Останалото е история: от награда "Echo" за "Life Achievement" (2009) и "Best National Band" (1994) до "World Music Award" (1994), не са много престижните награди, които Scorpions да не са получавали. Трудно е да се изброят Златните им и Платинени отличия - прекалено много са по целия свят. И непрестанно се увеличават. Достатъчно е да се обърне внимание на продажбите им - над 100 милиона копия! Ако се върнем назад - удивителна е комбинацията от ритъм, текстове и мелодии с каризмата на бандата, която ги превръща в универсален хит. С изключително самочувствие и убеденост барабанистът James Kottack казва, "Ако си извънземен и се приземиш на Земята и попиташ ,,Какво е рокенрол? - отговорът ще е: Scorpions!"

   Постиженията през цялата им кариера са прокарали мост между миналото и бъдещето: те привличат над 150 000 души на последното си южноамериканско турне, разпродадоха цели стадиони в Гърция миналото лято, препълниха зали в Ню Йорк, Токио и Бомбай, свириха на "Monsters Of Rock" с Alice Cooper и Rasmus като специални гости от Владивосток до Москва. Пеят за мира между Северна и Южна Корея, защото една от песните им звучи като световна декларация за разоръжаване и за разрушаването на Желязната Завеса: "Wind Of Change." "Вдъхновяващо е да видиш, че когато свирим, толкова много млади хора стоят пред сцената, пеят песните ни, написани преди да са били родени", казва Клаус Майне.

   В основата са изпълненията им на живо. ,,Смятам, че това е най-силната ни страна", споделя Клаус Майне. "Scorpions е банда, която от самото начало открива мястото си на сцената, на най-големите сцени в света, най-големите стадиони и арени".

   Неотдавна немското новинарско списание Focus помоли за интервю Scorpions малко преди концерта им в Манхатън. Журналистът и фотографът тръгват с бандата по Times Square. Репортерът е изненадан, че световноизвестната банда може да се разхожда просто така, без да предизвика вълнение. ,,Така е в Ню Йорк," споделя Рудолф Шенкер. "Няма нищо специално, ако музиканти се разхождат по улиците." И точно тогава го молят за първи автограф, после втори. След това феновете искат да се снимат. В резултат, според журналиста, само за пет минути става задръстване на Times Square. Немското списание Der SPIEGEL пише: "В Германия много хора не вярват, че Scorpions от Хановер, основани в далечната 1965 като училищна банда, са все още голям хит в останалата част на света. Нещо повече: само през последната година те са свирили на над 70 шоута в 27 страни и то не само пред отбрана публика от заклети фенове, а пред над 1 милион души."

   През 2009, Рудолф Шенкер и Клаус Майне отново създават музикалната основа за албум. Те го записват в тяхното собстено Scorpions студио близо до Хановер и в Стокхолм, Швеция, мястото на продуцентите Mikael Nord Andersson и Martin Hanson. Матиас Ябс: "Това е много опитен тандем. Умни хора, които се допълват един друг, много музикални. Отдавна не сме се забавлявали толкова много по време на записи. Те си поделят задълженията - Mikael се грижи повече за саунда на китарите, а Martin за вокалите."

   Те използват новите начини на за общуване като Skype и Twitter, за да държат връзка, докато са на турне. Басистът Pawel Maciwoda: "Половин година прекарах с бандата. Това е третия ми албум със Scorpions и това бе страхотен шанс и забавление за мен."

   "Sting In The Tail" е вероятно най-характерният албум на Scorpions. Може би дори най-добрият, със сигурност най-автентичният. Най-важни за успеха са хората, феновете - без ограничение на класа, пол и възраст. И тази автентичност е в основата на песните в "Sting In The Tail": от едноименното парче до прекрасната балада "Lorelei" и "The Good Die Young." Клаус Майне казва за тази песен: "Това е много съдържателна песен. Тя е за хората, които са за свободата и мира. В наше време, в свят, който излиза извън баланс все повече и повече, се опитваме да вложим тези чувства в музиката."

   През май Scorpions стартират световно турне с техния нов албум. Турнето ще ги отведе от Германия през пет континента в продължение на три години. Това ще е най-авантюристичният, ако не и най-голям проект на бандата: стотици шоута, стотици хиляди фенове, безброй километри в самолет и в тур бус.

   Остава един въпрос: Заслужава ли си цялото това приключение? Матиас Ябс: "За мен е страхотно очакването от предстоящото световно турне, като знам, че през последните три десетилетия създадохме най-успешната немска рок банда. Усещането, когато съм на сцената, е неописуемо. Само един такъв момент си заслужава всички усилия."

   "Животът ни разглези с факта, че до днес изживяваме мечтата си", казва    Клаус Майне. "Мисля, че сме постигнали много повече и сме видели много повече от света и сме свирили на много повече шоута и сме записали много повече албуми и сме докоснали много повичи хора с нашата музика в толкова много части на света, отколкото сме си позволявали да мечтаем в началото на нашата кариера. Мечтите ни се превърнаха в реалност - и много повече от това."

   "Исках много в началото," казва Рудолф Шенкер. "Представях си се като част от 30-те най-добри рок банди в света. Досега сме били на една сцена с Aerosmith и KISS, с Metallica, AC/DC и не знам още кои други, от които сме били очаровани - дори и с оркестъра на Берлинската филхармония. Сега сме на път да стартираме едно от най-впечатляващите турнета в нашата кариера. Странно е - никога не съм смятал, че ще оцелеем толкова дълго. Постигнах повече, отколкото се надявах."

Траклист:
1. Raised On Rock
2. "Sting In The Tail"                          
3. Slave Me
4. The Good Die Young                  
5. No Limit
6. Rock Zone
7. Lorelei
8. Turn You On                                 
9. Let's Rock 
10. SLY
11. Spirit Of Rock 
12. The Best Is Yet To Come

"Sting In The Tail" ще излезе на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс / Sony Music Entertainment с медийната сила на радио Z-Rock.      
Ключови думи: