преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Nick Cave & The Bad Seeds издават новия албум „Skeleton Tree“ на 9 септември

Дискът ще бъде придружен от филма „One More Time with Feeling“

Публикувано на 03 Юни 2016
Nick Cave & The Bad Seeds издават новия албум „Skeleton Tree“ на 9 септември

Nick Cave & The Bad Seeds се завръщат с новия студиен албум „Skeleton Tree“ на 9 септември. Дискът ще бъде придружен от съпътстващ филм, който е озаглавен „One More Time with Feeling“.

Първоначалните записи на албума са направени в Retreat Studios в Брайтън в края на 2014 година, но след трагичната смърт на 15-годишния син на Ник Кейв през юли 2015-та, музикантът замина за Франция, за да завърши албума в La Frette Studios.

Трагичният контекст на новата музика е изследван в съпътстващия албума филм „One More Time with Feeling“ на режисьора Андрю Доминик („Chopper“, „The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford“). Първоначалната идея е била филмът да е чисто музикален и да включва изпълненията на новата музика от страна на групата, но „еволюира в нещо много по-значимо, докато Доминик се задълбочава в трагичния фон, върху който е създаден и записан албума“.

Филмът включва черно-бели, цветни, 2D и 3D кадри, за да представи „едно истинско свидетелство за един творец, който търси своя път сред мрака“.

„One More Time with Feeling“ ще бъде прожектиран в 650 киносалона само в една нощ – тази на 8 септември. Билети могат да бъдат купени през сайта NickCave.com

Ключови думи: