преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Насекомикс в градски условия = ГрадАД.

     Тази седмица Насекомикс издават първия сингъл към предстоящия си албум, който ще излезе през ноември.

Публикувано на 15 Април 2009
Насекомикс в градски условия = ГрадАД.
     Тази седмица Насекомикс издават първия сингъл към предстоящия си албум, който ще излезе през ноември. "ГрадАД" обединява парчетата "Amore Mio", "HellSonk" и "Wrong Boy".

     Сингълът е продуциран съвместно с английския брейкбийт титан Илс (Ils). Сътрудничеството му с групата е основано на абсолютното му признание за качествата на Насекомикс, което върви редом с неподправената отдаденост на един истински фен. С негова помощ Насекомикс ще споделят музиката си и с английската публика.

     Насекомикс обичат планината, полето и морето, но ГрадАД е с градско звучене. Това е опит на музикантите от групата да променят атмосферата в града, да я смекчат... Звученето на сингъла е електро-акустично, алтърнатив, шумно и малко нежно...

     Преди да излезе албумът, Насекомикс ще издадат още един сингъл, към който ще има и клип. Засега ясно е едно - видеото ще бъде много арт.

     Добрата новина е, че зад настоящия проект на групата застава едно от най-успешните ъндърграунд издания в световен мащаб - Vice Magazine. През май ще излезе първият български брой на култовото списание.

     Същевременно,  други две песни от предстоящия албум на Насекомикс - "Инжектирай ме с любов" и "Lady Song", влизат в саундтрака на току-що завършения филм на Камен Калев - "Eastern Plays".

     Доколкото ъндърграунд сцената е трудна за дефиниране, което сякаш всява ,,страх" у мнозина, в случая с Насекомикс лесно се открива следната тенденция - стремеж не към лъскавата опаковка, а към пълнотата на съдържанието, към посланието и взаимодействието. Насекомикс са екзотични, сиреч - подобни музикални явления не се откриват често по тези географски ширини. 
Ключови думи: