преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Насекомикс представят албум-събитие в Бекстейдж

     Новият албум  на българската група Насекомикс - "Аdam's bushes Eva's deep" - ще бъде представен с концерт на 24 ноември (вторник) от 20 ч.

Публикувано на 20 Ноември 2009
Насекомикс представят албум-събитие в Бекстейдж
     Новият албум  на българската група Насекомикс - "Аdam's bushes Eva's deep" - ще бъде представен с концерт на 24 ноември (вторник) от 20 ч. в столичния клуб "Бекстейдж". Типично за стила на групата, представянето на албума няма да прилича на обичайните музикални промоции. Можем да очакваме един много атмосферен и същевременно задушевен аудио-визуален спектакъл, с уникална сценография и декор, подготвени специално за случая.  

      Историята на "Аdam's bushes Eva's deep" е силно свързана с "Източни пиеси" - филмът-събитие на Камен Калев, който попадна в режисьорската селекция на фестивала в Кан и взе награди в Сараево и Токио. Две от песните в албума на Насекомикс - "Инжектирай ме с любов" и "Lady Song" - са част от саундтрака на "Източни пиеси". По този повод Насекомикс бяха поканени да свирят след премиерата на филма на Камен Калев в Кан - и музиката им заплени гостите на фестивала. След това групата изнесе концерт и на филмовия фестивал в Сараево, където публиката ги посрещна с голям интерес.  

    "Аdam's bushes Eva's deep" е ко-продуциран от Ангел Христанов (Арт Етернал) и известния лондонски продуцент ILS (Ilian Walker), носител на награда за най-добър брейкбийт албум за 2009г.  

     Музиката в  албума продължава мисията на Насекомикс да свързват с шеметни мостове коренно различни музикални стилове. Песните в "Аdam's bushes Eva's deep" са изпълнени с живот, ускорение и свободно летене. В миксера попадат джаз и рок влияния, съчетани с нови електронни стилове. Акордеон, контрабас и живи барабани се смесват с полирания звук и неограничената сила на модерната продукция. В центъра на всичко това е магичният глас и пленяващото излъчване на фронт-дамата Рони (Андрония Попова). Парчетата на Насекомикс винаги са били дълбоки, запомнящи се със своите емоционални текстове и интересни музикални търсения.  

      Албумът се разпространява у нас и от Saturn music (www.saturngroup.eu). Дискът можете да бъде поръчан онлайн на http://meloman-bg.com/ както и на http://www.cleckshop.com/bg/product/details/id/1055#, а в дигитален формат албумът е качен в iTunes, както и на повечето интернет платформи. Групата постави логото на И АЗ МОГА върху своя албум - по този начин Насекомикс даряват проценти от печалбата на продажбите си за актуалната цел на фондацията - изграждане на Център за деца с аутизъм в гр. Пловдив.
 

Ключови думи: