преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

На 76-годишна възраст си отиде „Кралицата на соул музиката“ Арета Франклин! Светла й памет!

Причината за смъртта й е рак на панкреаса

Публикувано на 16 Август 2018
На 76-годишна възраст си отиде „Кралицата на соул музиката“ Арета Франклин! Светла й памет!

Арета Франклин, страхотната „Кралица на соул музиката“, си отиде от този свят на седемдесет и шест годишна възраст. Тя почина на шестнайсети август в дома си в Детройт, Мичиган.

Арета Франклин страдаше от рак на панкреаса в напреднал стадий.

Вълна от съболезнования дойде от фенове и знаменитости от цял свят.

Дейвид Ковърдейл написа „Нашите мисли и молитви са с нейното семейство, приятели и фенове“, а Пол Макартни реагира с думите – „Нека отделим един миг, за да благодарим за чудесния живот на Арета Франклин, Кралицата на нашите души, която ни вдъхновяваше толкова много години. Тя ще ни липсва, но споменът за нейното величие като музикант и като едно чудесно човешко същество ще живее вечно с нас. С любов, Пол“.

Ринго Стар, Джийн Симънс, Papa Roach, The Rolling Stones и други изразиха скръбта си. Барак Обама, бившият президент на САЩ, пък реагира с думите: „Арета помогна за дефинирането на американското преживяване. В нейния глас, ние можем да почувстваме нашата история, цялата история във всяка светлосянка – нашата сила и нашата болка, нашия мрак и нашата светлина, нашето търсене на изкупление и нашето трудно извоювано уважение. Нека Кралицата на соула почива във вечен мир“.

Кариерата на Арета Франклин обхваща седем десетилетия, тя има осемнайсет награди „Грами“ и е първата жена, която става част от Залата на славата на рокендрола. През 2008-а списание „Rolling Stone“ я обяви за „най-великата певица в историята“.

76-годишната Арета Франклин отмени планирани по-рано тази година концерти заради здравословното си състояние. Тя беше диагностицирана с рак през 2010-а година.

Ключови думи: