преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

На 66-годишна възраст почина китаристът Бърни Торм

За кратко той беше част от групата на Ози Озбърн и е участвал в четири от албумите на Иън Гилън

Публикувано на 19 Март 2019
На 66-годишна възраст почина китаристът Бърни Торм

На 66-годишна възраст почина Бърни Торм, бившият китарист на Ози Озбърн. Той си е отишъл на седемнайсети март, а трагичната новина беше обявена в профила му във Фейсбук.

През миналия месец стана ясно, че Торм е в интензивното отделение и се бори с „двойна вирусна пневмония“.

Торм беше част от групата на Ози Озбърн за кратко, той става част от бандата след смъртта на Ранди Роудс. Бърни Торм обаче е известен и със сътрудничеството си с Иън Гилън от Deep Purple. Той е част от четири албума на прочутия музикант.

Не закъсняха и реакциите. Шарън Озбърн написа в социалните мрежи – „Не мога да повярвам, че Бърни Торм е починал. Той помогна на Ози и мен в момент на голяма нужда и ние никога няма да го забравим. Любов и съболезнования за семейството му“.

В един период Торм работеше и в сътрудничество с Дий Снайдер, легендарния вокалист на Twisted Sister, по проекта Desperado. Ето пък реакцията на Снайдер:

„Събудих се с новината, че моят приятел Бърни Торм е починал. Той беше един китарен бог, който е свирил с Ози Озбърн и Иън Гилън. Работихме заедно в продължение на три години и написахме над сто песни за проекта Desperado. Обичам този човек и сърцето ми днес е разбито. Почивай в мир, Бърни. Китарата ти плаче“.

Ключови думи: