преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

На 59-годишна възраст почина барабанистът Бил Рийфлин

Той беше част от Ministry, R.E.M. и King Crimson

Публикувано на 25 Март 2020
На 59-годишна възраст почина барабанистът Бил Рийфлин

На петдесет и девет годишна възраст почина известния барабанист Бил Рийфлин. Той беше част от Ministry, R.E.M., а в последните години и от King Crimson.

Причината за смъртта му не е обявена, но постове в социалните медии намекват, че той се е борил с рак.

Тъжната новина обяви китаристът на King Crimson Робърт Фрип. Той написа следното във Фейсбук: „Дойде обаждане от Трейси Рийфлин от Сиатъл…Трейси каза на Тоя и мен, че денят е бил сив, а когато Бил е отлетял, облаците са се отворили – небето е било синьо за петнайсет минути. Приятен полет, братко Бил! Моят живот е неизмеримо по-богат от това, че те познавах“.

Рифлин стартира кариерата си в края на 70-те и началото на 80-те в Сиатъл, свирейки за групи като The Telepaths и The Blackouts. Той и няколко други членове на The Blackouts са привлечени от Ал Йоргенсен в Ministry.

Именно в индъстриъл сцената Рийфлин прави име, като е част от класическите албуми на Ministry „The Land of Rape and Honey“, „The Mind Is a Terrible Thing to Taste“ и „Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs“.

„Загубихме един чудесен изпълнител, невероятно човешко същество и важна част от развитието и успеха на Ministry“, написа групата в социалните медии.

Бил Рийфлин става част от R.E.M. през 2003-а и свири с групата до разпадането й през 2011-а. До момента той беше член от King Crimson, макар че спря да участва в турнета от 2016-а насам. Светла му памет!

Ключови думи: