преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

На 47-годишна възраст почина Андре Матос. Той е бивш вокалист на Angra и Viper

Причината за смъртта му не беше обявена

Публикувано на 09 Юни 2019
На 47-годишна възраст почина Андре Матос. Той е бивш вокалист на Angra и Viper

На 47-годишна възраст почина Андре Матос - бивш вокалист на бандите Angra и Viper. Все още не е обявена официалната причина за смъртта му.

Бразилският музикант оглавяваше Angra през 90-те години, а имаше и два периода в групата Viper.

Кико Лоурейро, настоящ китарист на Megadeth, който някога е бил колега с Матос в Angra, написа в интернет - “Каква тъжна сутрин. Едно телефонно обаждане и новината, че Андре Матос е починал. Животът е твърде крехък. Плаках”, написа Лоурейро. “Откакто бях четиринайсетгодишен в училището в Рио Бранко, Андре вече беше икона. Всички искахме да сме като него. Безпрецедентният глас, талантът на пианист. За щастие съдбата ни събра за девет години. През годините създадохме и изживяхме невероятни неща, които са запазени в най-специалните кътчета на паметта ми. Откачената мечта да имаме световноизвестна хеви метъл банда, за която говорихме, возейки се в автобуса на път за репетиции. Песните, които той написа, са отвъд времето, албумите...от първите ни недоизпипани концерти, до турнетата в Европа. Всичко минава през ума ми сега...Андре, ти винаги си бил и винаги ще бъдеш толкова важен за всички нас. Тази седмица той сподели, че иска да свирим заедно след двайсет години. Толкова тъжно. Твоят глас, твоите песни и твоето пиано ще са вечни за всички нас, твоите фенове...Благодаря ти, Андре. Почивай в мир”.

По време на престоя си в Angra, Андре Матос участва в албумите “Angels City”, “Holy Land” и “Fireworks”. Светла му памет!


 

Ключови думи: