преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Музиката от сериала “Викинги” на живо в НДК!

Норвежката група Wardruna с първи концерт у нас на 25 февруари

Публикувано на 21 Декември 2015
Музиката от сериала “Викинги” на живо в НДК!

След незабравимото преживяване Transfiguration Festival в дебрите на Родопите това лято, организационните активности за 2016 г. стартират с  бутиков концерт в партньорство с Националния дворец на културата, който ще бъде и първи щрих в подготовката на второто издание на фестивала. 

На 25 февруари в зала 3 на НДК норвежката група Wardruna ще свири за първи път в България - единствената им изява на Балканите тази зима. Епичното им звучене е познато сред широката публика от култовия сериал „Викинги“, в който лидерът на групата Айнар Селвик се подвизава като актьор и съавтор на музиката към продукцията.

Въздействащата им музика, изпълнявана на автентични инструменти и съчетана с преданията за викинги и приказни легенди, ще бъде представена на проектирана и изградена специално за  събитието сцена. Заложените нестандартни пространствени и сценични решения, класен звук, мултимедия и осветление дават заявка шоуто да бъде запомнено като първото по рода си в зала 3 на НДК.

Домакин на концерта от българска страна ще бъде родната етно/ембиънт алтърнатив рок група smallman, която отдавна се доказа като най-смелата и разпознаваема банда на независимата музикална сцена в България. Това ще бъде и първи концерт за групата у нас след Transfiguration Festival през лятото, като smallman обещават един различен и вдъхновяващ лайв на все по-многобройните си фенове.

По повод Коледните и Новогодишните празници в продажба вече е лимитирана серия билети от 100 броя на цена 50 лв. за всички, които биха искали да зарадват близките си, а защо не и себе си с желан меломански подарък. Ограниченият тираж може да бъде намерен ексклузивно в Билетен център НДК, а след изчерпването му редовните цени за концерта ще са до 70 лв. в мрежата на Ticketportal.bg и Билетен център НДК.

Ключови думи: