преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Музикалният свят реагира на трагедията в Париж

Отменени са редица концерти. Светът скърби за жертвите

Публикувано на 15 Ноември 2015
Музикалният свят реагира на трагедията в Париж

Музикалният свят реагира с дълбока тъга след трагедията в Париж, като показа силна емпатия към близките и семействата на загиналите. Членовете на Eagles of Death Metal оцеляха при нападението в зала Батаклан във френската столица, но един човек от техния екип загина. Това е 36-годишният Ник Алекзандър, който е работил за мърчандайза на групата.

Foo Fighters обявиха, че отменят остатъка от европейското си турне. Дейв Грол е работил с членовете на Eagles of Death Metal преди, а групата пусна следното съобщение:

„С дълбока тъга и искрена загриженост за всички в Париж, трябва да обявим, че отменяме остатъка от турнето си. В обстановката на това безсмислено насилие, затварянето на границите, международния траур, не можем да продължим точно сега. Няма друг начин да го кажем. Това е лудост и е отвратително. Мислите и молитвите ни са с всички, които са наранени или са загубили любим човек.”

Motörhead също отмениха концерта си, който трябваше да се проведе в Париж в неделя вечерта.

Coldplay направиха кавър на „Imagine” на Джон Ленън в памет на жертвите на ужасяващите атентати (видеото можете да видите по-долу).

Слаш написа в Туитър – „Покрусен съм от ужасните събития в Париж. Нашите мисли и молитви са отправени към всички невинни жертви...”

Лизи Хейл – „Свирила съм на тези места, познавам тези хора, феновете, екипите, фотографите, журналистите. Това е атака срещу моя свят. Любов за Париж”

Скот Иън – „Целунете децата си, прегърнете партньора си и се надявайте, че някъде някой има план”

Флий – „Изпращам цялата си любов към хората в Париж, които бяха нападнати, убити, наранени и взети за заложници”

Марк Тремонти – „Толкова тъжен ден. Бъди силен, Париж”

Крис Корнел – „Не мога да си представя причина да отнемеш живота на толкова много невинни или да вярваш, че съществува Господ, който би ти простил това”

 

Поклон пред паметта на жертвите на атентатите в Париж! Изразяваме най-дълбоките съболезнования към близките на жертвите, както и към всички засегнати, към целия цивилизован свят!

Ключови думи: